Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Máte plán, kam investovat své peníze? Nejvíce se investuje do podílových fondů a dluhopisů

24.10.2014  |  Veronika Dusová
  


Máte plán kam investovat svoje peníze? Nejvíce se investuje do nemovitostí a podílových fondů. Na snímku peníze.Podle průzkumu Erste vyplývá, že tři čtvrtiny občanů České republiky stále neví, kam uložit své peníze. Pětina občanů systematicky zhodnocuje svoje peníze tím, že je investuje do nemovitostí, spořicích účtů, podílových fondů a dluhopisů. Češi však stále nejvíce upřednostňují penzijní připojištění, životní a kapitálové pojištění a stavební spoření.


ota
6.1.2017 18:37
bezpečná investice
Taky se zabývám otázkou kam investovat tak abych vydělal. Dostal jsem tip na zajímavé dluhopisy s ročním úrokem přes 5% a s jeho garantovaným růstem v případě vzestupu bankovních úroků. Emitent je rodinná firma s historií, podniká v perspektivních oborech. Víc toho je na jejich webu www.agct.eu. Uvažuju, že si několik jejich dluhopisů koupím. Máte v tom někdo zkušenosti?
Odpovědět
Tomáš
14.7.2015 21:33
bez předmětu
Dobrý den slečno, rozhodně si netroufám hodnotit jak moc jste chytrá, když tvrdíte že vás přítel je chytřejší, aleni nevím jaký máte s přítelem vztah, ale pokud vám může mluvit do toho jak naložíte se svími penězi tak už je to asi dost vážné. Jen doufám že jste byla dostatečně chytrá a máte investice psané na sebe nikoli na přítele. Taky by jste o ně pak mohla rychle přijít. Ale to je jako příběh z černé kroniky. Taky mi moc nejejde do hlavy to že pokud jste chtěla ivestovat do vlastního bydlení, tak kde budete zatím bydlet, než se vám peníze pomoví investorů podaří zozmnožit?
Odpovědět
Petr
29.4.2015 10:12
Zkušenost ?
Dobrý den, děkuji moc za tipy, prostuduji a možná využiji do budoucna. Jinak reaguji na první příspěvek a zajímalo by mě, jak jste u společnosti GTI dopadli? Už rok se mi tato společnosti stará o mé finance a musím říct, že jsem spokojen. V kontaktu jsem s poradcem Františkem Židkem, který je se mnou velmi trpělivý a ochotný pomoct, poradit. V investování do fondu vidím velkou výhodu v tom, že peníze mám na svém účtu a mám o nich neustálý přehled. Ne jako kdybych je poslal nějaké bance na spořící účet a nemohl s nimi disponovat.
Odpovědět
Lucka
11.5.2015 13:53
Re: Zkušenost ?
Mám s firmou stejnou kladnou zkušenost. Rozhodovala jsem se především kvůli tomu, že mám sama peníze pod kontrolou. Přece jenom neinvestuji pár tisíc, tak jsem aspoň klidnější. Popravdě dva-tři roky zpátky by mě ani nenapadlo, že bych já někam investovala. Ale po prarodičích zůstal po smrti velký dům, nějaké pozemky a ty jsem zdědila já se sestrou. Obě už máme vlastní bydlení a bylo by náročné se o dům starat, tak jsme všechno dost výhodně prodaly, peníze si rozdělily a tak vlastně začalo veškeré mé investování. Nechala jsem si poradit od odborníků a vybrala si to, co se mi zamlouvalo nejvíc.
Odpovědět
P
7.6.2015 12:06
Re: Zkušenost ?
Dobrý den, já musím říct, že jsem se tedy na firmu obrátila a nejdřív jsem nevěděla jestli do toho půjdu a nechám si zpravovat peníze od někoho cizího. Nakonec mne ale pan žídek přesvědčil a vysvětlil mi jak to bude fungovat a já do toho šla a dnes jsem ráda, protože vidím jak se mi peníze pnoží a zároveň vím, že je mám po ruce kdyby se náhodou stalo něco nečekaného a jaá na ně musela sáhnout!!! Snad to tedy nebude potřeba a spíš naopak k těm kourám jednou za čas ještě něco přidám. Ať se nějak zabezpečíme, protože v tomhle státě jak už to tak vypadá nám nikdo moc nepomůže!!! Peníze z našich daní jsou na mzdy nic nedělajících politiků a na příspěvky pro ty "Nepřispůsobivé!"....
Odpovědět
Veronika25
17.2.2015 20:31
A vaše zkušenost?
Moje mamina mi šetřila penízky. Dostala jsem je nedávno, tak jsem si řekla, že možná investice do mého vlastního domova by nebyla špatná, ať už by se jednalo o byt nebo o dům. Přítel je o dost chytřejší, tak se ptal, jestli by mi vadilo, že bychom zkusili zainvestovat penízky. Jsem v těchto věcech dost nedůvěřivá, ale zase věřím svému příteli. Poradili jsme se s jednou společností (www.gtifx.eu) a uvidíme, co nám z toho vyplyne :) Osobně velmi do hypotéky nechci, proto by mi nějaké finanční plus pomohlo;)
Odpovědět
Jirka
18.3.2015 13:23
Re: A vaše zkušenost?
Zkusili jste se podívat na investiční portály P2P? Jedná se o propracovaný systém půjček mezi lidmi. P2P společnost vystupuje jako zprostředkovatel mezi žadateli o půjčky a investory. Investor si určí, za jakých podmínek půjčí, zprostředkovatel vypracuje veškeré smluvní dokumenty a kontroluje podmínky i plnění smlouvy. Portál www.intereson.cz jako jediný nabízí investování bez poplatků.
Odpovědět
Veronika25
30.7.2015 22:18
Re: A vaše zkušenost?
Děkuji velmi krásné za radu pane Jirko, ale jsem spokojená s GTI :) Důvěřuji svému partnerovi, on ví, co dělá a podle všeho je po konzultaci s panem Židkem spokojený, já jsem tam vypadala jako nevzdělanec, ale to není podstatné, protože pokaždé, když se otočil na mě, převzal iniciativu můj partner, takže jsem tam více méně byla jako doprovod. Přesto Vám děkuji za dobře míněnou radu :)
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími podílovými fondy podle odborníků - zde
Porovnání podílových fondů. Který je nejvýnosnější, jaké si účtují poplatky? - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 4,60 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 4,70 % p.a. u měsíčního vkladuvíce





Dále v rubrice

Stagnují letos dluhopisy a dluhopisové fondy?

Obrázek: Graf akcie Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení...

Proč se zajistit na stáří investováním?

Obrázek: Laptop investování Do důchodu se neprošetříme a nemůžeme se ani spolehnout na to, že se o nás postará stát. Jedná se o známá a často opakovaná fakta, která dokládá několik jednoduchých čísel. Stejně tak existuje několik úvah, co s tím každý z nás může udělat. Více se dozvíte v našem článku...

Jaké jsou výhledy indexu S&P 500 na rok 2024?

Obrázek: Akcie Výhledy indexu S&P 500 na rok 2024 jsou mezi prognostiky značně rozdílné. Hrozí, že by index mohl zakončit rok níže, než je jeho závěrečná cena v roce 2023? Více se dozvíte v komentáři finančních analytiků investiční platformy a aplikace provozované společností Freedom24...

Žebříčky spořicích účtů a termínovaných vkladů v květnu

Máme pro vás květnový žebříček spořicích účtů a termínovaných vkladů. Nejvýhodnější sazbu na spořicím účtu nabízí Partners Banka. Kde aktuálně dostanete nejvyšší sazby u těchto produktů, se dozvíte v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz