Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Jak na vánoční nákupy přes internet ze zahraničí? Čtěte recenze, hlídejte si kurz a zkuste virtuální kartu

7.12.2018  |  Zdeněk Bubák, zpráva Banky CREDITAS
  


VánoceVánočních nákupů přes e-shop se už většina Čechů nebojí. Stále častěji se tak dostanou do hledáčku spotřebitelů i internetové obchody v zahraničí, které mohou nabízet více druhů zboží nebo mají nižší ceny. Dokládá to i růst objemu karetních plateb z Česka přes zahraniční weby, který meziročně vzrostl asi o šestinu. Abychom při takovém nákupu neprodělali, je třeba věnovat pozornost několika věcem. Přinášíme vám rady odborníků Banky CREDITAS, které vám pomohou při nákupech na zahraničních e-shopech.


Jarmil
12.12.2020 19:38
nákupy
Já se vždycky rozhoduji, když vidím třeba na zahraničním eshopu nižší cenu než na tom českém, zda mi to za ty starosti stojí... Kolikrát se mi stalo, že jsem pak musel řešit proclení na celnici a podobné záležitosti a to je skutečně pakárna. Každopádně před zaplacením objednávky ještě sleduji slevové kupony, to se opravdu vyplatí.
Odpovědět
Kryštof
24.11.2020 5:47
Internet
Já nakupuji všechno přes internet, ale ze zahraničí bych se bál. Už jen proto, že většinou nakupuji dárky na začátku prosince, a to by už nestihly přijít. Přes internet objednávám i květiny pro manželku. Využívám doručení květin Brno a ještě můžu dát k růžím nějaký vtipný vzkaz :-D .
Odpovědět
Alena
10.9.2020 11:50
Recenze
My s rodinou nakupujeme například elektronické výrobky pouze v ČR, protože nákupy těchto věcí ze zahraničí jsou nepříjemné v případě reklamací a vracení zboží. A abychom nesáhli vedle, díváme se na testy a srovnání výrobků v dTestu nebo i online srovnání například na https://www.vseumel.cz/.
Odpovědět
Ivan
8.7.2020 21:29
Nákupy
Děkuji moc za článek. Sice nevyužiji Vašich rad, ale zas bych rád poradil Vám nebo klidně těm, co zabrouzdají sem do diskuze... Já osobně nejraději nakupuji na http://biginzerce.cz a to jen proto, že tam po delším hledání dokáži najit spoustu věcí, které bych v normálním obchodě nekoupil za takovou cenu. A často dokáži nakoupit i úplně novou věc :-)
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde





Dále v rubrice

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz