Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Pozitivní a negativní změny podmínek pro podnikání v Česku v roce 2017

30.12.2016  |  Zdeněk Bubák, zpráva AMSP
  


Zmeny v podmínkách podnikání v roce 2017Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR připravila přehled hlavních změn v podnikání pro rok 2017. Rozdělila je na pozitivní, negativní a neutrální změny. Podnikatele čeká například snížení DPH u stravovacích služeb v důsledku zavedení EET, navýšení slev na druhé a třetí dítě. Ztíží se však práce z domova nebo převod pracovníka na jinou práci. Jaké další úpravy zákonů a norem dopadnou v roce 2017 na české podnikatele?
 

Martin
15.2.2021 18:07
Půjčka na podnikání
V současné době jsou ty změny jen negativní, když řada podnikatelů nemůže na plno provádět svoji živnost. Já mám provoz také omezený, takže se mi rapidně snížil příjem. Loňský rok jsem nějak zvládl, ale letos už mi finance došly, tak jsem musel využít úvěr pro podnikatele , abych svoji firmu udržel při životě.
Odpovědět
Marek
29.9.2020 13:56
Offshore
Zrovna offshore společnosti nejsou pro každého, zvlášť u začínajícího podnikatele v ČR. Přeci jenom pokud obchoduji tady, proč mít status zahraniční firmy. Minimálně ze začátku.
Odpovědět
Patrik
8.7.2020 14:13
Prodej firmy
Nezvladal som uz manazovat dve firmy v dvoch statoch, v cechach to podnikania bolo ziskovejsie ale casovo sa to nedalo stihat, firmu na slovensku som si nechal ale v cechach som vyuzil odkup firem od spolocnosti odkup s.r.o. a som velmi rad ze mi vyplatili za firmu slusne penize.
Odpovědět
Martin
6.6.2020 5:25
Administrativa
Mně osobně teda nejvíc štve fakt, že každý rok přibývá víc a víc nezbytné administrativy. Jako živnostník už to pomalu časově přestávám zvládat, takže právě z tohoto důvodu si říkám, že by možná nebylo špatné delegovat administrativní činnost na někoho jiného. Koukal jsem tak různě po internetu a všiml jsem si, že právě takovou službu nabízí například https://kvalitneseo.cz/
Odpovědět
Petr Chvátal
21.11.2019 8:59
Skartace dokumentů Praha
Rozhodně zajímavý článek. Sám už se nějakou dobu podnikání věnuji a v poslední době se mi tu začaly kupit nepotřebné dokumenty, které už není potřeba archivovat, tak bych se jich rád nějak zbavil. Bohužel ale nemám skartovačku, tak mě napadlo, že bych to mohl svěřit do rukou nějaké firmě. Narazil jsem například na http://ekoskart.eu/ Ti vypadají solidně. Nemá s nimi náhodou někdo zkušenost?
Odpovědět
Pavel Náprava
5.8.2019 22:48
Společnost
No, já si myslím, že dnešní podnikatelé na tom rozhodně nejsou až tak špatně. Sám mám ještě v živé paměti dobu krize a myslím si, že dnes už jsme na tom o dost lépe. Nehledě na to, že začít s podnikáním je dnes čím dál jednodušší. V podstatě si jen stačí koupit ready made společnost třeba přes https://www.ceska-ready-made.cz/ a můžete se vesele pustit do podnikání.
Odpovědět
Zdeněk
2.8.2019 14:17
Podnikání
Mně už přišlo, že je těch negativ víc než pozitiv, tak jsem se rozhodl pro prodej firmy a našel jsem si klasické zaměstnání, kde nemám žádné starosti a mám víc času pro svoji rodinu. Sice mám míň peněz, ale mám klid.
Odpovědět
Jaromír Kareš
15.2.2019 13:47
Offshore
Tady jsou pořád nějaké změny. Většinou ale k horšímu. Proto když jsem se rozhodl, že budu podnikat, tak jsem se rozhodl pro Velkou Británii, kde jsou lepší daňové podmínky. Se založením offshore společnosti mi pomohl https://www.ioffshore.cz/proc-offshore/mezinarodni-image .
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Přehled celé nabídky životního pojištění - zde





Dále v rubrice

Proč si zřídit úrazové pojištění a jak ho vybrat?

Obrázek: Podpis smlouvy Životní pojištění kryje rizika, se kterými se může člověk během svého života setkat. Před uzavřením životního pojištění je velmi důležité určit rizika, která chcete zajistit a podle toho zvolit vhodný produkt. Martin Pejsar radí, kdo si může pojištění sjednat...

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz