Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Řádné splácení úvěru u Air Bank přináší v průměru 14 odpuštěných splátek na klienta

24.6.2013  |  Michal Bubák


Jak si vede Air Bank se svojí půjčkou? - na snímku: logo Air Bank29. října 2012 začala Air Bank nabízet svým zákazníkům první úvěry. Od té doby banka poskytla půjčky téměř 12 tisícům klientů v celkovém objemu překračujícím 1,1 miliardy korun.

Air Bank uvádí, že od začátku letošního roku rozpůjčovala již přes 940 milionů korun a předpokládá, že do konce pololetí částka překročí miliardu.

Klient, který svůj úvěr řádně splácí dosáhl na úrokovou sazbu 8,9 % a RPSN 9,28 % díky odpuštění několika posledních splátek. V současné době Air Bank klientovi v průměru odpouští 14 splátek.

Test reálných úroků prokázal značné rozdíly mezi poskytovateli úvěrů



Banka se rozhodla provést test reálných úroků na trhu s úvěry. Test proběhl formou mystery shoppingu, který zajistila výzkumná agentura MindBridge podle metodiky serveru Bankovnipoplatky.com.

Tento test u některých bank odhalil rozdíl mezi inzerovanými a reálně nabízenými úroky až o 6 procentních bodů. Velký rozdíl banka zjistila i mezi nejlevnějšími a nejdražšími půjčkami nabídnutými bankami stejnému profilu klienta. V praxi se mají úroky lišit i o 12 procentních bodů, RPSN dokonce o více než 16.

Velké banky mají dražší úvěry, vyplývá z testu



První dvě kola testu měla rovněž ukázat, že velké banky s největším podílem na trhu konzistentně nabízejí novým klientům dražší úvěry než menší banky, bez ohledu na profil klienta.

Klienty čeká flexibilnější půjčka a nově též možnost refinancování



„V červenci půjčku ještě vylepšíme – klienti si budou moci u již existující půjčky změnit dodatečně výši splátky i celkovou dobu splácení, stejně tak datum splátky,“ uvádí banka ve svém vyjádření. Během několika týdnů pak chce banka představit novou službu, a to refinancování.



    



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz