Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Produkt Penze s garancí reaguje na to, co klienti od spoření na důchod očekávají

7.2.2013  |  Michal Bubák


Přestože diskuze o nedávno spuštěné důchodové reformě probíhá již několik měsíců, většina průzkumů realizovaných mezi občany poukázala na neradostnou realitu, že o možnostech spoření na důchod mají naprosto nedostatečné informace. Ve valné většině se tedy při rozhodování spolehnou na doporučení svého pojišťovacího poradce.

Kooperativa proto oslovila téměř 700 svých pojišťovacích poradců, aby zjistila, co jejich klienti od spoření na důchod očekávají. Jedná se o poradce, kteří úspěšně prodávají životní pojištění a současně jsou oprávněni prodávat i produkty II. pilíře.

Co klienti od spoření na důchod očekávají?


Jednoznačně nejvíce respondentů (85 %) uvedlo garanci návratnosti a zhodnocení vkladů. Na druhém místě v žebříčku důležitosti zazněla nezávislost na politické situaci (78 %), třetí místo obsadila flexibilita (75 %), tedy možnost jednorázové výplaty na konci spoření, možnost vybírat část naspořených prostředků v průběhu spoření nebo možnost úpravy výše platby.         

Alternativní nabídka ke II. pilíři od Kooperativy

Zdroj: Kooperativa

Na základě tohoto průzkumu Kooperativa připravila nový produkt s jednoduchými podmínkami, který je zaměřený na zodpovědné klienty. Nové pojištění nese název PENZE S GARANCÍ a navazuje na univerzální životní pojištění PERSPEKTIVA.

Možné přínosy PENZE S GARANCÍ:

Hlavní přínosem PENZE S GARANCÍ je garantované zhodnocení vložených prostředků, a to minimálně ve výši technické úrokové míry 2,4 % p.a. Kooperativa k ní navíc ještě připisuje podíl na zisku, takže například za poslední 4 roky klienti získali každoročně výnos ve výši 4 %. Zároveň PENZE S GARANCÍ nabízí i možnost investování do 10 tržních fondů.

Druhou zásadní výhodou je flexibilita, kterou klienti velmi oceňují; mohou měnit výši pojistného, případně si peníze v průběhu pojištění vybírat nebo dokonce platby po dohodě s pojišťovnou přerušit. Za zmínku stojí i další výhodná vlastnost životního pojištění: pojistné plnění si pojištěný může nechat vyplatit jednorázově, nebo může zažádat o výplatu pravidelného důchodu, přičemž si z obou variant může vybrat až do konce pojistné doby.




    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz