Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Sberbank stále drží sazby půjček

25.10.2021  |  Komerční článek
  


Obrázek: SberbankBanka nedávno oproti trendu na trhu snížila úrokovou sazbu půjček, které poskytuje s bonusových úrokem 1,99 procenta ročně, který je nižší než průměrný úrok hypoték. Plánuje výrazně rozšiřovat bankomatovou síť i zvyšovat počet poboček. Kromě služeb pro individuální klienty přináší i novinky na podporu podnikání živnostníků a malých firem, říká v rozhovoru Milan Horák šéf Retailu ve Sberbank. Ujišťuje, že banka chce nadále na trhu posilovat a navyšovat počty aktivních klientů.


České národní banka zvýšila výrazně základní sazbu, úroky spotřebitelských úvěrů tak na trhu stoupají vzhůru. Jak reagovala Sberbank?



půjček stále držíme úrok 1,99 procenta ročně, který jsme na konci srpna na tuto úroveň snižovali. Jsem přesvědčen, že je to jedna z nejlepších sazeb na trhu, je nižší než srpnový průměr hypoték (2,32 procent dle Hypoindex). FÉR půjčky a FÉR konsolidace s bonusovou sazbou 1,99 procenta ročně jsou pro klienty velice atraktivní. Nejsou určeny jen pro ty, co si chtějí splnit své velké plány; klienti vnímají i výhodnost a transparentnost naší nabídky. Chytrým řešením je určitě naše FÉR konsolidace, která dlouhodobě ulehčí domácím rozpočtům, umožní snížit stávající úvěrovou zátěž u jiných bank a pokud klient potřebuje, lze ke konsolidovaným úvěrům přidat i novou hotovost na cokoli. Klienti nabídku rádi využívají k refinancování méně výhodných půjček, k čemuž jim Sberbank poskytuje veškerý servis a za klienty vše u jiné banky vyřídí.

Doporučujete i nějaké pojištění?



Součástí nabídky je též možnost pojištění schopnosti splácet, která poskytuje ochranu a umožňuje se plně soustředit na využití financí ke splnění svých přání. S pojištěním schopnosti splácet mohou být klienti v klidu nejen v případě pracovní neschopnosti. Pokud si zvolí vyšší variantu pojištění, pak jsou chráněni i proti ztrátě zaměstnání.

Jak se Sberbank daří, mají klienti zájem o bankovní služby?



Rozšiřujeme nejen on-line služby, ale snažíme se neustále zlepšovat i servis na pobočkách. Plánujeme zvyšovat počet poboček, nedávno jsme na všech pobočkových bankomatech spustili funkce vkladů. Plánujeme výrazně rozšiřovat i počet bankomatů. Podařilo se nám navýšit počty aktivních klientů, a to díky unikátním běžným účtům. Loni jsme přišli na trh s novinkou v podobě běžného účtu s odměnou 1234 korun vyplácených každý rok za věrnost. Jsem rád, že se potvrdilo, že náš nový účet je atraktivní, a klienti to oceňují.

Obrázek: Milan Horák
Milan Horák, šéf Retailu, Sberbank CZ (Zdroj: Sberbank)

Zaměřujete se i na financování živnostníků a podnikatelů?



Snažíme se podporovat malé podnikatele a živnostníky a poskytovat jim financování na rozvoj podnikání. Od září Sberbank poskytuje malým firmám a podnikatelům nový Firemní FÉR kontokorent startovací, díky kterému získají finanční rezervy bez fixního měsíčního nákladu. Neplatí žádný měsíční poplatek za správu. Kontokorent také mohou získat bez doložení daňového přiznání či finančních výkazů. Jedná se o produkt startovací, kterým chceme podpořit podnikání malých firem a podnikatelů, maximální úvěr je ve výši 150 tisíc či 250 tisíc korun. Požádat si mohou i o další naši novinku, kterou je firemní úvěr se sazbou od 3,33 procent ročně do 25 milionů korun s délkou splatnosti až 25 let. Lze jím získat nové peníze a zároveň i výhodně refinancovat stávající úvěry. Sjednání se snažíme zajistit co nejrychleji a nejjednodušeji, je bez poplatků za zpracování i čerpání.

Pro jaké podnikatele konkrétně je toto financování určeno?



Nejčastějšími zájemci byli v loňském roce podnikatelé z oborů stavebnictví, zprostředkování velkoobchodu a maloobchodu, maloobchod či svobodná povolání jako jsou lékaři či advokáti. Mezi příjemce firemního úvěru však patří všechny firmy a živnostníci s obratem do 75 milionů korun ročně.


      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz