Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Klientům GE Money Bank stačí k bezkontaktnímu placení chytrý telefon. NFC kartu mají zdarma

29.1.2013  |  Michal Bubák


Technologie NFC plateb se stává od 29. ledna dostupnou všem klientům GE Money Bank využívajícím služby operátora Telefónica ČR. O NFC platební kartu v mobilu si nyní mohou zájemci požádat na kterékoli pobočce GE Money Bank. Mají tak možnost získat debetní i kreditní kartu integrovanou do mobilního telefonu. Využívat ji mohou pro bezkontaktní platby u obchodníků i k nákupům na internetu. Služba je poskytována zdarma.



NFC platební karty pro chytré telefony, PayPass nálepky pro ty ostatní

„29. ledna 2013 vstupujeme do nové éry placení mobilními telefony. Od tohoto dne nabízíme jako první česká banka NFC platební karty v mobilu bez omezení všem klientům,“ říká Ondřej Hájek, projektový manažer GE Money Bank. „Krátce po představení PayPass platebních nálepek jde o další novinku v placení, se kterou přicházíme. Naši klienti si z obou technologií mohou vybrat tu, která jim lépe vyhovuje, případně využívat oba dva typy bezkontaktních plateb. Karta v mobilu má navíc výhodu, že její uživatel má své výdaje okamžitě pod kontrolou přímo v telefonu,“ doplňuje Ondřej Hájek.

„Mobilní platby prostřednictvím NFC technologie se již v blízké době stanou každodenní skutečností,“ uvádí Richard Walitza, ředitel pro rozvoj mobilních plateb a inovací MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. „Rozšiřování této technologie nahrává to, že většina nově prodaných mobilů jsou tzv. chytré a roste zároveň nabídka telefonů podporujících NFC. Alternativní variantou pro uživatele bez NFC telefonu jsou PayPass nálepky, které představují podobný platební komfort,“ dodává Richard Walitza.

O nových platebních technologiích, které zavádí GE Money Bank, jsme mimo jiné psali v článcích:
Od ledna již někteří z nás zaplatí mobilem „chytře“ i bez nálepky

Od ledna budou mít všichni klienti GE Money Bank zdarma k dispozici Pay Pass platební nálepky i NFC platby

„Jako první ze všech operátorů nabízíme mobilní platby prostřednictvím technologie NFC. Ve spolupráci s GE Money Bank nyní spouštíme éru masového placení mobilním telefonem,“ říká Jiří Vítek, Business development manager for NFC and financial services, Telefónica Czech Republic a.s.

Autor: GE Money Bank
Jak platební karty v mobilu fungují?

Bezkontaktní platby prostřednictvím karty v mobilu probíhají přiložením chytrého telefonu vybaveného SIM kartou s technologií NFC k bezkontaktnímu platebnímu terminálu. Do částky 500 Kč se nemusí zadávat PIN. Při platbě nad 500 Kč zákazník zadá PIN, jak je dnes již zvyklý na platebním terminálu. Přehled o uskutečněných transakcích získá klient přímo v aplikaci telefonu. Úroveň zabezpečení platební karty v mobilu je stejná jako u běžných platebních karet. Dostupné jsou ve formě debetní i kreditní karty.

Co je k získání služby potřeba?
 
Platební kartu v mobilu mohou zájemci získat od 29. ledna na jakékoli pobočce GE Money Bank. Aby služba bezchybně fungovala, potřebují vlastnit jeden z certifikovaných telefonů podporujících technologii NFC. Aktuálně jde o mobily Samsung Galaxy, a to Note II, S III a Ace 2. Nutnou podmínkou je rovněž využívání mobilních služeb od operátora Telefónica ČR.




    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde




všechny články
Dále v rubrice

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Air Bank dále rozšíří exkluzivní výhody pro společné klienty s O2

Obrázek: Výhody Unity Air Bank Unity navazuje na úspěšnou spolupráci Air Bank a O2, která od loňského roku přináší jejich společným zákazníkům 300 Kč měsíčně za používání služeb obou firem. Se vznikem Unity získají společní klienti...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz