Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Poptávka po chatách a chalupách se během krize výrazně zvýšila. Jak na pojištění domova a rekreačních objektů?

22.7.2020  |  Jan Bachura, zpráva Slavia pojišťovny
  


Obrázek: ChataJe dobře známo, že Česko je chatařskou velmocí. Největší boom pro chataření přinesly léta před revolucí, po níž zájem o víkendové nemovitosti mírně klesl. V posledních letech se však ukazuje, že Češi vztah k přírodě neztratili a ceny rekreačních objektů každoročně stoupají. Jak na pojištění nejen těchto objektů?

Mirek
15.1.2021 18:29
Chata
Tak to jsem rád, že jsme si chatu koupili už před lety, když jich bylo na prodej hodně. Strávili jsme tam skoro celé jaro, jelikož děti měly nucené prázdniny a já s manželkou taky. Na chatu jezdíme samozřejmě i v zimě. Teď je tam nádherně :-) . Navíc se nám tam o topení stará ekvitermní regulace , kterou ovládám přes telefon a ona spíná topení. Už jsou tak naštěstí pryč ty časy, kdy jsem musel štípat dříví a přikládat do kamen :-) .
Odpovědět
Ivulínek
21.12.2020 21:51
bez předmětu
Mne spíše daleko více zajímá, zda si budu moci pěstovat nějakou svoji zeleninu nebo na nějaké bio potraviny. Toto jsou pro mne články úplně mimo... Příště vyzkoušejte zaujmout i někoho, kdo se nevyzná tolik v takovýchto věcech prosím, děkuji! :-) Přeji krásné svátky a hezký Nový rok.
Odpovědět
Ivulínek
12.12.2020 15:05
bez předmětu
Tak pro nás třeba v posledních dnech nebylo důležité tolik pojištění nějakého domu nebo chaty jako spíše dodavatel plynu . Platili jsme totiž jak na chatě tak i doma hroznou "raketu" za energie a chtěli jsme to vyřešit změnou dodavatele, což se nám zdárně povedlo :-)
Odpovědět
Ivanek
27.7.2020 0:02
Nábytek
Já jsem moc ráda, když můžeme s rodinou vyjet třeba na chatu nebo někam mimo město. Mimochodem jsme i k nám na chatu kupovali nový dětský nábytek a děti se tak těší na chalupu daleko více, než předtím.
Odpovědět
Dave
22.7.2020 20:24
Chaty a rekreační objekty
Chaty a rekreační objekty v dlouhodobém hledisku se jistě vyplatí. Kdo má takovou nemovitost s pozemkem, kde se dají nasadit brambory, zelenina, pěstovat ovoce, tak to je ideální šance, jak mít BIO zeleninu, stravovat se tzv. “zadarmo”. A být fit do 100 let. Důležité je ale mít dobré sousedy. Žádné naschvály apod. Potom funguje tzv. “sousedský obchod”. Já vypěstuji okurky ve velkém, které dám i sousedovi a ten mě dá na oplátku vejce od slepic. Na štěkání psů a kokrhání kohoutů si musíte zvyknout.
Odpovědět
Ivanka8885
22.7.2020 19:50
Relax na chatě
My na chatu s rodinou jezdíme velmi rádi. Vždy si tam neskutečně oddechneme. Není divu, že letos se poptávka zvýšila. Vždyť kdo by chtěl trávit léto ve městě. Na chatě je to opravdová pohoda. Když se nudíme, koukáme na díly Harryho Pottera. Máš ho taky rád? Pojď koukat:
odkaz zde
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček nejlepšího pojištění podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky životního pojištění - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce





Dále v rubrice

V jakém věku si Češi nejčastěji sjednávají životní pojištění?

Obrázek: Dohoda Malé děti jsou často nemocné, náctiletí se spíše zraní, se stoupajícím věkem rostou závažná onemocnění a riziko úmrtí. Fakta, která potvrzuje aktuální analýza České asociace pojišťoven. A podle které si životní pojištění sjednáváme v průměru...

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Nová česká poradenská banka startuje do ostrého provozu

Obrázek: Pobočka Partners Banky Na českém bankovním trhu začíná fungovat nová poradenská banka. Ta nabídne klientům směs moderních fintech technologií doplněných poradenstvím. Její unikátností bude nabídka i správa produktů od jiných bank a finančních institucí...

Produktové novinky bank v březnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Produktové novinky Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu března letošního roku oznámily Air Bank, banka CREDITAS, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz