Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Úvěr na rekonstrukce, nebo na celou nemovitost? Trend se vrací do normálu

5.5.2020  |  Zdeněk Bubák, zpráva Asociace českých stavebních spořitelen
  


Obrázek: DůmRok 2019 byl na celém trhu s úvěry na pořízení nemovitostí dozvukem předchozího vývoje. V roce 2018 totiž došlo v reakci na opatření České národní banky k předzásobení. Lidé si tehdy chtěli půjčit peníze dřív, než dojde ke zpřísnění jejich poskytování. Dokazuje to i celkový objem poskytnutých úvěrů ve výši 47,8 miliardy korun za rok 2019. Přinášíme vám pohled Asociace českých stavebních spořitelen na trh úvěrů v loňském roce.


Patu
3.8.2020 19:56
Rekonstrukce
Právě do rekonstrukce jsme se rozhodli pustit letos a nakonec to dopadlo tak, že jsme ji také museli zafinancovat úvěrem. Asi nejvíc "hořela" rekonstrukce střechy. Naše střecha už totiž byla ve velmi špatném stavu, takže její rekonstrukce byla nevyhnutelná. Ze všeho nejvíc tam bylo potřeba dát nějakou pořádnou izolaci. Právě o tu se nám postarali http://www.strechytomi.cz/izolace-strech-cesky-krumlov-jizni-cechy.html Levné to sice nebylo, ale už to bylo potřeba a myslím si, že díky tomu nám střecha teď vydrží o dost déle.
Odpovědět
František
17.7.2020 19:32
Rekonstrukce
My jsme si vloni koupili starší rodinný dům, a na jeho koupi jsme si museli vzít hypotéku. Když jsme se pustili do rekonstrukce, tak jsme zjistili, že bude potřeba udělat víc věcí, než jsme si původně mysleli, takže jsme si museli úvěr ještě navýšit. Musíme vyměnit skoro všechno, dokonce i rozvody elektřiny, na které jsem si koupil speciální instalační krabice , abych si ulehčil práci.
Odpovědět
Ivan
18.6.2020 23:50
bez předmětu
No my tu naši nemovitost rezignovali úplně rekonstruovat a rozhodli se to prodat, protože si myslíme, že se určitě najde (našel) někdo schopnější, kdo to dokáže za nás. Ono ale prodat nemovitost není taková sranda a tak jsme si na to raději zavolali experty z https://www.maxima.cz/ , kteří nám to prodali dřív než člověk řekl švec :)
Odpovědět
Tomáš
25.5.2020 4:35
Rekonstrukce
Zatím to vypadá, že si na rekonstrukci také budeme muset vzít nějaký úvěr. Počítal jsem to a tolik našetřeno prostě nemáme. Přemýšlel jsem jestli by nebylo lepší rekonstrukci udělat svépomocí, ale odrazuje mě od toho to, že by se to asi strašně dlouho táhlo, takže to spíš vidím tak, že si na to najmu nějakou firmu. Jeden kamarád mi doporučil ať si zkusím zadat poptávku na tento poptávkový portál https://trhpoptavek.cz/stavebnictvi tak to asi zkusím a uvidím jaké dostanu nabídky.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  







Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz