Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Nový žebříček doplňkového penzijního spoření. Na třetím místě je nově penzijní společnost České spořitelny

22.5.2017  |  Zdeněk Bubák, Veronika Dusová
  


Žebříček doplňkového penzijního spořeníPořadí v žebříčku doplňkového penzijního spoření se v květnu mírně změnilo. Na prvním místě stále kraluje Conseq penzijní společnost, druhé místo stejně jako minule obhájila Allianz penzijní společnost, ale na třetím místě došlo ke změně - obsadila jej Česká spořitelna - penzijní společnost.


Jirka
23.5.2017 12:23
Podivné srovnání
Výpočet váženého průměru je sice někdy objektivní, v tomto případě však moc ne. Pokud se penzijní společnost zaměřuje hlavně na dynamickou strategii (vlastně nesbírá klienty s konzervativní strategií), tak to přes uvedené srovnání silně ovlivní výsledky. Objektivní by bylo počítat to dle podobných investičních strategií jednotlivých fondů (v rámci možností).
Odpovědět

Redakce
23.5.2017 13:59
Re: Podivné srovnání
Dobrý den,
svým způsobem máte pravdu. Nicméně rozdělit 8 penzijních společností do několika skupin a v rámci každé skupiny dělat žebříček by téměř ztrácelo smysl z důvodu malého počtu zástupců. I zařazení společností do kategorií by nebylo jednoduché či jednoznačné. Navíc parametr počet účastníků všech fondů je v protikladu s parametrem zhodnocení, protože pokud budete chtít jako penzijní společnost mít více účastníků, tak by vám, ti účastníci s dynamickým profilem, brzy došli. Takto se tyto dva parametry navzájem "vyvažují".

Celý problém by měla změnit plánovaná změna hodnocení, kdy nebudeme hodnotit penzijní společnosti, ale konkrétní penzijní fondy, které pak budou rozděleny do více žebříčkových kategorií. Nicméně je to technologicky náročnější a musíme celý systém připravit.

S pozdravem

Finparáda.cz, redakce
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více





Dále v rubrice

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Co je to flipování nemovitostí a vyplatí se vůbec někdy?

Obrázek: Peníze a dům Flipování nemovitostí, proces nákupu a rychlého prodeje nemovitostí za účelem zisku, se v posledních letech stalo populární investiční strategií. Na českém trhu lze v roce 2024 očekávat pokračující zvyšování poptávky po bytech, zejména...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz