Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Air Bank a Banka CREDITAS nabízejí poplatkové zvýhodnění u hypoték

28.1.2021  |  Jan Bachura, zpráva Air Bank a Banky CREDITAS
  


Obrázek: DůmAir Bank nově nabízí proplacení nejčastějších poplatků spojených s převedením hypotéky, a to včetně nákladů na katastr nemovitostí. Akce je platná do konce března 2021. Banka CREDITAS až do konce února 2021 nabízí sjednání hypotéky bez poplatku za odhad nemovitosti.


Air Bank



Až do konce března 2021 mohou klienti, kteří mají zájem převést svou stávající hypotéku do Air Bank, získat zpětné proplacení poplatků, které s převedením hypotéky souvisejí, a to až do výše 10 500 korun. Jedná se o poplatky spojené s katastrem nemovitostí a odhadem ceny nemovitosti nebo administrativní náklady. Konkrétně jde o následující poplatky:
  • návrhy na vklad a na výmaz zástavního práva na katastru - 4 000 Kč;
  • administrativní náklady spojené s převodem hypotéky - 1 000 Kč;
  • odhad zástavní ceny bytu/domu (pokud jej bude Air Bank vyžadovat) - 4 500 Kč / 5 500 Kč.
Schválení, poskytnutí a čerpání hypotéky od Air Bank je zdarma, stejně jako vedení běžného účtu. Bezplatně může klient měnit výši splátky i termín splácení nebo dělat mimořádné splátky, a to i během fixace. Zdarma je také předčasné splacení hypotéky.

Air Bank za uplynulý rok poskytla nejvíce hypoték ve své historii. Co do počtu byl meziroční nárůst 41 %, u objemu byl nárůst dokonce o 58 %.

Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde


Banka CREDITAS



Banka CREDITAS nedávno zrušila poplatek za sjednání hypotéky a online ocenění nemovitosti. V případě, že klient podá žádost o poskytnutí hypotečního úvěru do konce února 2021, bude mít zdarma také ocenění nemovitosti znalcem. Podmínkou je sjednání běžného účtu do konce dubna 2021, na který bude poplatek za provedení odhadu zpětně proplacen.

Banka CREDITAS má hypotéky v nabídce od září roku 2019. Hypotéky poskytuje s pevnou úrokovou sazbou, již si lze zafixovat na 3, 5, 7 nebo 10 let. Výše úvěru může dosahovat až 90 % hodnoty zastavené nemovitosti s tím, že úvěr může být zajištěn i více nemovitostmi. Kromě hypotéky na vlastní bydlení je v nabídce i hypotéka na investici nebo americká hypotéka.

Zájem o delší fixace hypoték roste



Téměř dvě třetiny (63 %) Čechů čekají, že za pět let budou sazby hypoték vyšší než dnes, jen kolem 4 % z nich si myslí, že budou nižší. Kdyby si dnes Češi brali novou či refixovali stávající hypotéku, volili by delší fixace sazeb: 30 % lidí by chtělo fixaci na deset a více let, téměř pětina by volila 7-9 let. Vyplývá to z průzkumu Banky CREDITAS, který realizovala společnost Ipsos. Současně si lidé často myslí, že u delších fixací je automaticky vyšší sazba, což však není pravidlem.

Zatímco v současnosti má podle průzkumu Banky CREDITAS více než polovina lidí (56 %) fixaci 4-6 let a nad 7 let je to jen čtvrtina Čechů, při rozhodování o refinancování nebo zřízení nové hypotéky by dnes už volili jinak. Nyní by si kratší fixaci na 4-6 let vzalo necelých 39 % lidí, delší fixaci na 7-9 let 17 % a na 10 a více let by si hypotéku sjednala téměř třetina dotázaných.

Kalkulačku hypotečních úvěrů najdete zde

„V souhrnu by tak po fixaci nad 7 let sáhl každý druhý (47 % lidí). Zajímavostí je, že nejdelší fixace by volili nejčastěji lidé s vyššími příjmy domácnosti, a to nad 60 tisíc čistého měsíčně. Z průzkumu také vyplývá, že lidé vnímají dnešní sazby pod 2 % jako atraktivní a domnívají se, že za pět let budou vyšší. Logicky by si tak raději fixovali sazbu na delší dobu,“ komentuje výsledky ředitelka komunikace Banky CREDITAS Lucie Brunclíková.

Průzkum ale odhalil dvě bariéry: za prvé téměř dvě třetiny dotázaných (61 %) očekávají, že při delší fixaci by jim banka dala vyšší sazbu, což je u většiny bank na trhu i pravda. Za druhé průzkum ukázal, že drtivé většině lidí (80 %) vadí podmiňování nízké úrokové sazby sjednáním dalších, zejména pojistných, produktů. Výrazně kritičtější k této praxi přitom byli muži než ženy.

Celkově zájem o delší fixaci hypoték souvisí s očekáváním, že za pět budou sazby o něco vyšší (46 %), resp. výrazně vyšší (18 %) než dnes. Zhruba třetina lidí si myslí, že sazby budou zhruba stejné. Jen 4 % lidí očekávají mírný pokles a pouhých 0,2 % výrazný pokles.



      
  





všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz