Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

První půjčka zdarma nemusí být dobrým řešením. Skončit může až osobním bankrotem

14.2.2019  |  Komerční článek
  


PůjčkaPůjčka zdarma zní jako sen, který snad ani nemůže být skutečností. Ale ano, některé nebankovní společnosti opravdu nabízí úvěry bez úroků a bez poplatků. Jenže v reálu vlastně nic není zadarmo a i za tuto bezkonkurenční nabídku můžete draze zaplatit. Na co si dát pozor u prvních půjček zadarmo?



Bez perfektní platební morálky na půjčku zdarma zapomeňte



První půjčka zdarma je skvělým řešením pro všechny, kteří se pyšní skvělou platební morálkou. Je totiž zapotřebí, aby dlužník na 100 % věděl, že zvládne půjčené peníze řádně a včas splatit. Pokud k tomu nedojde a dostane se do prodlení, začnou mu naskakovat vysoké penále.

V žádném případě se tak nenechte uchlácholit na bezplatný úvěr a zapomeňte na rychle a ihned. Naopak před bezhlavým jednáním dejte přednost racionálnímu uvažování. I přestože jste si jisti, že půjčku zvládnete splatit, informujte se u poskytovatele o tom, co vám hrozí v případě, že tomu tak nebude.

Pozor, druhá půjčka už bude s vysokým úrokem i poplatky



První půjčka zdarma je výborným způsobem, jak nalákat nové zákazníky. Poskytovatelé moc dobře vědí, že lidé, kteří si sjednávají krátkodobé půjčky, jako je malá půjčka před výplatou, mikropůjčka nebo půjčka bez registru, nezůstanou jen u jednoho úvěru.

Jenže je zapotřebí si uvědomit, že jakákoliv další půjčka už není bezúročná, naopak společnost vás ji nechá pořádně zaplatit. Vysoké úroky i poplatky tak nejsou žádnou výjimkou. Proto ještě předtím než vstoupíte po druhé do stejné řeky, dobře zvažte, zda vám jinde nepůjčí levněji, porovnejte si aktuální nabídku na trhu a nebojte se oslovit i banky.

Za vyřízení úvěru po telefonu můžete zaplatit tisíce korun



Nástrahy první půjčky zdarma ale zdaleka nekončí. Tou další je nebezpečí podvodu. První půjčku zdarma najdete téměř u všech nebankovních společností. S širokou nabídkou jdou ale ruku v ruce i podvodné nabídky.

Říkáte si, jak můžete být podvedeni, když vám poskytovatel půjčí peníze přeci zadarmo? Ano, to je sice pravdou, avšak pro vyřízení úvěru je občas nutné zavolat na speciální linku, kde vás i jen jediný telefonát může vyjít na stovky až tisíce korun. A u některých se ani po drahém hovoru peněz nedočkáte.

I půjčka zdarma může končit insolvencí



První půjčka zdarma může být dobrou příležitostí, ale zároveň i vstupenkou do dluhového kolotoče, ze kterého se špatně vystupuje. Ne zřídkakdy jízda končí exekucí a osobním bankrotem.

Navíc lákavá nabídka je často využívána úplně zbytečně. Především pak v období Vánoc a dovolených se lidé rádi a nesmyslně zadlužují. Pokud ale není potřeba si úvěr sjednávat, pak není důvod si zbytečně navykat na levné půjčky. Ty se totiž vždy mohou pořádně prodražit.


      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

Aktuální data z hypotečního trhu

Banky pozvolna snižují hypoteční sazby. Počet poskytnutých hypoték vzrostl. Aktuální data ČBA Hypomonitoru a srovnání hypotečních úvěrů naleznete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz