Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

ČSOB a Era smartbanking je první aplikací pro zařízení s Windows 8

5.3.2013  |  Michal Bubák


Aplikace ČSOB a Era smartbanking je nově přístupná i pro zařízení s operačním systémem Windows 8, což v současnosti neumožňuje žádná jiná banka v České republice. Smartbanking od ČSOB a Ery si zatím stáhlo přes 114 tisíc uživatelů, kteří přes něj provedli transakce v objemu více než 5 miliard korun.

„Během jediného měsíce se nám podařilo vyvinout aplikaci smartbankingu pro tablety, notebooky a stolní počítače s operačním systémem Windows 8. Jako vůbec první banka na českém trhu tak nabídneme klientům podporu tohoto nového rozhraní, a to navíc krátkou dobu po uvedení systému na trh. Uživatelské prostředí Windows 8 je velice snadno ovladatelné, má příjemný vzhled a vysokou úroveň zabezpečení,“ říká Jan Vimr, výkonný manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Ery, a dodává: „Téměř každý uživatel chytrého telefonu nebo tabletu v ČR si nyní může do svého přístroje nahrát aplikaci od ČSOB nebo Ery.“

V první verzi aplikace budete mít k dispozici hlavní funkce na obsluhu účtů, jako jsou platby, informace o pohybech na účtu apod. V několika dalších týdnech se Vám objeví aktualizace na novější verzi, která přinese zbytek funkcí z ostatních aplikací ČSOB a Era smartbankingu.


Autor: ČSOB, Era/Poštovní spořitelna

„Operační systém Windows 8 získal krátce po svém uvedení na trh významné postavení a je již pátým nejpoužívanějším systémem na českém internetu. I nadále očekáváme rychlý nárůst počtu uživatelů a jsme rádi, že můžeme společně s ČSOB nabídnout našim uživatelům snadný způsob ovládání jejich bankovního účtu. Aplikace ČSOB a Era smartbanking jsou prvními bankovními aplikacemi dostupnými českým uživatelům Windows 8, které umožňují využít výhod přehledného uživatelského rozhraní jak na nových typech zařízeních s dotykovým ovládáním, tak i na zařízeních tradičně ovládaných myší a klávesnicí,“ říká Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje Microsoft Česká republika.

ČSOB a Era smartbanking podporuje následující typy zařízení:
Tablety, notebooky, stolní počítače s operačním systémem Windows 8 a Windows RT
Windows Phone 7.5 a vyšší – telefony s operačním systémem od společnosti Microsoft
iPhone 3G a vyšší
iPad – tablety od společnosti Apple, včetně optimalizace nejvyšších modelů pro tzv. „Retina“ displeje
Android smartphone – podpora pro více než 2 300 chytrých telefonů s operačním systémem Android
Tablety Android – optimalizované uživatelské prostředí pro zobrazení na větších úhlopříčkách
Zdroj: ČSOB, Era/Poštovní spořitelna

Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad), Android a od poloviny loňského roku také pro Windows Phone a nově také pro zařízení se systémem Windows 8, dále je optimalizovaná i pro tablety.

Aplikace je zdarma ke stažení v obchodě s aplikacemi ve vašem zařízení

Přihlášení probíhá obdobným způsobem jako u internetového bankovnictví. K aktivaci stačí zadání identifikačního čísla, PINu a SMS kódu. Není tedy potřeba osobně kontaktovat banku ani přepisovat identifikační číslo telefonu. K dalšímu přihlášení stačí samotný PIN. Bezpečnost služby zajišťuje bezpečnostní klíč zabudovaný přímo v aplikaci a využívající jedinečných údajů každého zařízení, ať už chytrého telefonu či tabletu.




    



Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz