Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Letní dovolená počesku - výsledky výzkumu, jak Češi tráví chvíle zaslouženého odpočinku

12.7.2017  |  Zdeněk Bubák, zprávy České spořitelny a Raiffeisen stavební spořitelny
  


Dovolená počeskuLetos v létě bude na dovolené odpočívat asi 75 % Čechů, nejčastěji jsou to mladí a rodiny. Obvykle vyrazí na jednu či dvě letní dovolené s tím, že je stráví v tuzemsku. Do světa se chystá asi jen třetina české populace, většinou ke Středozemnímu moři. Chorvatsko, Slovensko, Řecko, Itálie, Španělsko, Bulharsko, to jsou nejčastěji zmiňované destinace. Přínášíme vám výsledky výzkumu České spořitelny zaměřeného na dovolenkové aktivity občanů ČR. V článku najdete také informace od Raiffeisen stavební spořitelny, která se zaměřila na to, jaké ubytování si pro dovolenou lidé vybírají.


Adam
9.4.2021 19:09
Dovolená
My jezdíme každý rok na dovolenou po Česku. Je tady spousta krásných míst a hlavně je tady dovolená mnohem levnější, než kdybychom jeli k moři. Navíc taková dovolená v kempu pod stanem je super i pro děti, které se tak na dovolené tolik nenudí, když tam jsou ještě další děti.
Odpovědět
Nikola
12.2.2021 21:32
Bazén
My trávíme léto na zahradě. Máme velký bazén, takže nám nic nechybí. Nejdřív jsem z něj teda měla kvůli dětem strach, ale musím říct, že mě hodně překvapily, jak jsou u bazénu opatrné. Samozřejmě je tam nikdy nenechávám samotné, ale už z vody nemám takový strach, jako když jsme si bazén pořídili :-) .
Odpovědět
Ivkoun
18.6.2020 21:46
Rybaření
Manželka a já milujeme velice rybaření, takže daleko více než nějaké cestování po světě máme rádi klidné sezení u rybníka a rybaření. Nedávno jsme narazili na docela zajímavý web, kde jsme si čistě náhodou objednali jednou navijáky. No, ta cena nás překvapila tak moc, že od nich bereme neustále. Jedná se o https://www.azfishing.cz/kaprove-navijaky/
Odpovědět
Petula
24.3.2020 4:11
Cestovní pojištění
Musím uznat, že zajímavý článek. To já bych si třeba léto nedokázala představit bez dovolené v zahraničí. Letos to vidím na Španělsko. Tam se chci totiž už dlouho podívat. Jen tak mimochodem, když už jsme u těch cest do zahraničí... U koho si sjednáváte cestovní pojištění? Já mám třeba zatím asi nejlepší zkušenost s https://www.ervpojistovna.cz/
Odpovědět
Marťa
15.7.2020 22:21
Re: Cestovní pojištění
V tomto s vámi určitě souhlasím. Cestovní pojištění je prostě nezbytnost. My si ho letos před dovolenou také určitě budeme sjednávat. Rádi bychom se podívali do Itálie, protože ta je teď docela dostupná. Už jsem si zkoušela hledat i "ubytování Itálie" a koukala jsem, že třeba přes https://cz.italicarentals.com/ se tam dají sehnat docela zajímavé apartmány k pronájmu. :-)
Odpovědět
adéla77
2.11.2019 23:11
rybaření
Manžel miluje rybaření, a tak s ním letní dovolenou většinou trávím někde u vody. Myslím, že tento druh dovolené vyhovuje oběma, pro mě je to totiž skvělý relax a on zas dělá co ho baví, takže jsme oba naprosto spokojení.
Odpovědět
Milena
18.11.2019 21:25
Re: rybaření
Tak to jsme na tom podobně. Můj muž je také blázen do rybaření a dokonce do jeho tajů zasvětil i mě. Když jsem zkoušela chytat teď o prázdninách, tak mi to celkem šlo, tak přemýšlím, že si na příští rok zkusím koupit vlastní vybavení, ať si nemusím půjčovat. Koukala jsem, že třeba tady http://sportcarp.cz/ mají docela dobrý výběr.
Odpovědět
Iveta
23.9.2019 2:29
Máchovo jezero
No, já si myslím, že na to, aby si člověk udělal hezkou dovolenou není potřeba jezdit nikam daleko. Když jsme například letos s přítelem přemýšleli kam pojedeme my, tak nakonec vyhrálo Máchovo jezero. Ubytování se nám tam podařilo sehnat prakticky za hubičku v tomto kempu https://www.elite-stare-splavy.cz/ubytovani.html a bylo to naprosto super. Vidím to tak, že příští rok se tam pojedeme podívat znovu. :)
Odpovědět
Pavel
21.8.2019 5:25
Dovolená
No, vzhledem k tomu, že já prakticky celý rok trávím v práci, období dovolené je prakticky jediný čas, kdy najdu alespoň trochu odpočinku. Tento rok mi to vyšlo až na konec Srpna. Letos se po dlouhé době chystám zase vyrazit k moři, konkrétně do Chorvatska. Právě tam už jsem nebyl pěkných pár let, takže jsem rád, že se tam po dlouhé době zase podívám. :-)
Odpovědět
Michal
14.7.2019 21:21
dovolená
Přesně jak píšete - je to dovolená velice zasloužená, a proto se na ní moc těším! Manželka ještě teď na poslední chvíli zařizuje cestovní připojištění přes https://www.top-pojisteni.cz/cestovni-pojisteni , abychom byli během pobytu úplně v klidu.
Odpovědět
Bára
7.7.2019 19:32
Plavky
My jedeme letos na dovolenou taky jenom po Česku. Je tady spousta krásných míst a nemusí být každý rok u moře. Koupila jsem si nové plavky od https://www.modio.cz/?f=guess , abych nedělala manželovi na dovolené ostudu. Tak už se těším, až vyrazíme.
Odpovědět
Bára
7.7.2019 19:32
Plavky
My jedeme letos na dovolenou taky jenom po Česku. Je tady spousta krásných míst a nemusí být každý rok u moře. Koupila jsem si nové plavky od https://www.modio.cz/?f=guess , abych nedělala manželovi na dovolené ostudu. Tak už se těším, až vyrazíme.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5 % p.a.více





Dále v rubrice

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz