Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Majetek českých domácností se za posledních dvacet let téměř ztrojnásobil. Do čeho ukládáme své peníze?

17.8.2016  |  Zdeněk Bubák, zpráva České bankovní asociace
  


DůmJak se vyvíjel stav majetku českých domácností za posledních dvacet let? Jeho hodnota se za dané období narostla téměř na úctyhodný trojnásobek. Každý Čech dnes přitom v průměru vlastní majetek v hodnotě přes jeden milion korun. Nárůst majetku přitom nelze připsat na vrub zadlužování. Dluhy sice díky nízké výchozí základně rostly, ale v menší míře než hodnota majetku. Nejčastějšími formami majetku jsou u Čechů nemovitosti, zejména domy a byty, dále pak vklady v bankách a přírodní zdroje.


Ivan
10.9.2020 23:24
Přírodní
Nevím, je to tedy docela zvláštní. Hlavně to s tím vyděláváním skrze nějaké přírodní zdroje. Moc tomu nerozumím. Já jediné věci, které jako přírodní pořizuji jsou ty z webu greenmat . JIným přírodním produktům nebo zdrojům nerozumím. Tak se snažím pomoci nějak Zemi alespoň takto.
Odpovědět
Martin
30.6.2020 19:44
Sverensky fond
Velice zajímavý článek. Díky mockrát. Je pravda, že u nás je to dost podobně. Co se majetku týče, tak na tom teď nejsme vůbec špatně. Trochu se ale bojím abychom o něj nějakým způsobem něpřišli. Právě proto přemýšlím nad tím, že si u https://www.alphacitizen.com/cs/ založím sverensky fond. Co vím, tak ten právě k takové ochraně majetku slouží.
Odpovědět
Taaaaa
17.8.2016 13:49
Jo
Nějak to nechápu - plat je cca 9x větší - všeci do mě cpu, že je vlastně v poměru k platu laciněji než před revolucí - a tady se majetek zvýšil jen 3násobně -někde je chyba - pěkně Nás masírují.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Půjčka s odměnou až 12 000 Kčvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Spořicí účet s úrokem až 6,08 % p.a.více
Účet OPEN - úrok až 5 % p.a.více





Dále v rubrice

Vlastní bydlení je u nás pro mladé nedostupné, stát by se mohl inspirovat u sousedů

Obrázek: Dům a klíče Dostupnost vlastního bydlení se v Česku každým rokem zhoršuje. V rámci Evropy patříme k zemím, kde z průměrného platu musí lidé na nový byt šetřit nejdéle. Tristní stav dopadá na všechny, mnohem větší problémy to ale působí čerstvým absolventům nebo mladým rodinám s dětmi...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

Zvyšte výnos, investujte

Investování začíná být pro mnoho Čechů populární. Úrokové sazby u běžných vkladových produktů se dále snižují, a tak se není čemu divit. Jaké jsou rady pro snížení rizika u investování?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz