Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Výběr z bankomatu, platby kartou v zahraničí. Jaké poplatky letos zaplatíme? Odpovědi na časté otázky

28.4.2016  |  Zdeněk Bubák, zpráva Sberbank
  


Výběr z bankomatu v zahraničíPoplatky za výběr hotovosti z bankomatu v zahraničí můžou mít zdarma majitelé standardních kont od ZUNO Bank, Raiffeisenbank, mBank a UniCredit Bank. Poplatek ve výši 9 korun zaplatíte u Equa bank. Bez poplatku v zahraničí vybírají i majitelé kont určených pro aktivní či bohatší klientelu. U ostatních bank se pohybuje výše poplatku pro běžného klienta kolem 100 korun za jeden výběr, ale může to být i více. Nízké poplatky si účtují Česká spořitelna a UniCredit Bank při výběru z bankomatu banky, která patří v zahraničí do jejich skupiny. U ČSOB se podobná výhoda týká jen Slovenska. Kromě přehledu poplatků uvádíme také odpovědi na časté otázky týkajících se cest do zahraničí.


Mirek
15.8.2016 23:02
Platba kartou vs. platba hotovostí
Dobrý den,
vyjde lépe platit kartou nebo vybrat v ČR (myslím ve směnárně, ne v bance) Eura a platit hotovostí? Při platbě kartou se počítá kurz jako střed nebo prodej?
Děkuji za odpověď
Odpovědět

Redakce
17.8.2016 20:33
Re: Platba kartou vs. platba hotovostí
Pokud máte účet v CZK, tak je výhodnější vybrat eura v ČR a platit hotovostí než platit kartou v zahraničí. Valutový kurz směnárny je většinou lepší než devizový kurz banky (prodej). Nejideálnější je mít i účet v cizí měně a platit kartou v zahraničí.
Odpovědět
martin
5.8.2016 18:29
platba vs. výběr
Dobrý den,
co se vyplatí v zahraničí výběr z bankomatu nebo platba kartou?(mBank). U platby je to prý visa kurzovní lístek a max. 3% z platby(takže když je to max. tak nevím kolik mohou účtovat) a při výběru v zahraničí nevím jakým kurzem operují jestli střed nebo prodej.
Díky za radu, M
Odpovědět

Redakce
8.8.2016 16:34
Re: platba vs. výběr
Mělo by to vyjít nastejno. V obou případech se jedná o zahraniční transakci a pro jejich zúčtování platí to co je uvedeno pod kurzovním lístkem banky na http://www.mbank.cz/kurzovni-listek/index.html. Záleží pak na typu karty - Visa / MasterCard. Poplatek za převalutování si pravděpodobně účtují v maximální možné výši a operují kurzem prodej. Více Vám k tomu určitě řeknou přímo v bance.
Odpovědět
Pavel Karpíšek
23.6.2016 13:16
bez předmětu
Máte pravdu, toho kontextu jsem si původně nevšiml...
Odpovědět
Pavel Karpíšek
23.6.2016 10:43
Poplatky UniCredit Bank
U UniCredit Bank máte špatně poplatky. Nejen u Konta Premium, ale i u U-konta jsou všechny výběry na světě zdarma bez omezení.
Odpovědět

Redakce
23.6.2016 12:15
Re: Poplatky UniCredit Bank
Výběr hotovosti z bankomatu v zahraničí je u U konta zdarma pouze při splnění podmínky minimálního bezhotovostního kreditního obratu 12 000 Kč a to je tam uvedené.
Odpovědět
Pavel Karpíšek
23.6.2016 13:17
Re: Poplatky UniCredit Bank
Máte pravdu, toho kontextu jsem si původně nevšiml...
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky bankovních účtů - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více





Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz