Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Změny v penzijku od července

22.5.2024  |  Valerie Koubová | foto: Pexels
  


Obrázek: Aktivni_duchodceBlíží se změny v penzijním spoření. Navýší se maximální státní příspěvek, důchodci však o něj přijdou úplně. Kdo je připraven, není překvapen.

Jarka
23.5.2024 16:52
Státní příspěvek- důchodci
Existuje nějaká možnost nebo podmínka, jak získat státní příspěvek i pro důchodce, např. u Generali penzijní?
Odpovědět

Redakce
24.5.2024 9:35
Re: Státní příspěvek- důchodci
Dobrý den, pokud Vám již byl přiznán starobní důchod, bohužel o státní příspěvek od 1.7. přijdete. Některé penzijní společnosti však začínají nabízet odměny pro "penzisty". Příkladem je KB Penzijní společnost, která nabízí věrnostní odměnu až do roku 2025 i pro klienty, kteří přejdou z jiné penzijní společnosti. Podmínkou je však mít na penzijku min. 500 tis. Kč a dále ukládat alespoň 300 Kč.
Odpovědět
Luděk
23.5.2024 15:36
státní příspěvek-důchodci
Dobrý den,
nepíšete celou pravdu. Nárok na státní příspěvek nemají jenom důchodci, kteří pobírají starobní důchod. Nárok nemají ani ti, kteří si požádali o předčasný důchod bez výplaty, ale dále pracují a starobní důchod nepobírají. To mi sdělili v České spořitelně, prý to je v zákoně. Ale to nám ti, kteří tento zákon připravili a schválili, ale nějak opomněli říci.
Odpovědět

Redakce
24.5.2024 11:04
Re: státní příspěvek-důchodci
Dobrý den, děkujeme za informaci. Dle námi zjištěných informací vycházejících ze zákona 247/2011 Sb., § 13 (1) Nárok na státní příspěvek má účastník, a) kterému nebyl přiznán starobní důchod z důchodového pojištění. V tuto chvíli však začínají některé penzijní společnosti kompenzovat ztracený nárok na státní příspěvek.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími podílovými fondy podle odborníků - zde
Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde





Dále v rubrice

Zlato na historických maximech. Překročí hranici 2700 dolarů za unci?

Obrázek: Investiční slitek Fortuna Zlato se nachází na historických maximech a investoři sledují jeho potenciální další růst. Cena tohoto drahého kovu se od začátku roku vyšplhala o více než 21 % a aktuálně dosahuje rekordních hodnot. Předpokládá se, že zlato může do konce roku překonat hranici 2700 dolarů za trojskou unci...

Atraktivní příležitosti na americkém trhu. Které akcie jsou podhodnocené?

Obrázek: iPhone akcie V současném tržním prostředí představuje několik podhodnocených amerických akcií atraktivní příležitosti pro investory, kteří chtějí využít neefektivity trhu. Tyto akcie nabízejí potenciál k výrazným ziskům, protože se obchodují pod svou vnitřní hodnotou...

Banka CREDITAS zavedla bonus za investování pro spořicí účty

Obrázek: Graf úročení peněz Klienti Banky CREDITAS, kteří mají Spořicí účet + a současně pravidelně investují, dosáhnou nově na sazbu zvýšenou o 0,5 %. Pro část vkladu do půl milionu korun se jim sazba navýší ze standardních 3,8 % na 4,3 % p. a. Nabízejí i jiné banky...

Velké srovnání termínovaných vkladů

Obrázek: Termínoindex I v září došlo k poklesu sazeb u termínovaných vkladů, které se již pohybují pod 4 %. Kde je možné získat nejvýhodnější sazbu a jaké změny banky provedly u termínovaných vkladů?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  

Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz
Spravovat souhlas s nastavením cookies