Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Lidé s malými příjmy jsou schopni šetřit, v průměru odloží přes 9 procent mzdy

26.1.2017  |  Zdeněk Bubák, zpráva Broker Consulting
  


SpořeníSpolečnost Broker Consulting zveřejnila na základě finančních plánů svých klientů údaje o tom, kolik lidé v různých příjmových skupinách měsíčně ušetří. Pokud lidé berou měsíčně částku do 10 tisíc korun (v průměru 6 762 korun), ušetří 9,1 % procenta ze mzdy, což je průměrně 622 korun. Lidé s příjmy mezi 10 000 a 25 000 korunami pak ušetří vyšší podíl ze své mzdy a zůstává jim měsíčně 4 149 korun z průměrného výdělku 17 439 korun.


Renata
24.8.2019 19:23
šetření
Tak toto mohu jedině potvrdit. Právě mé bývalé zaměstnání, kde jsem měla pouze minimální mzdu mě naučilo v domácnosti pořádně šetřit. To se ale přeneslo i do současnosti, kdy mám plat už mnohem lepší. Podle mě je určitě dobré mít nějakou finanční rezervu. Já například teď docela uvažuji nad tím, že bych část té své zkusila někam investovat.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky spořicích účtů - zde





Dále v rubrice

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

Zvyšte výnos, investujte

Investování začíná být pro mnoho Čechů populární. Úrokové sazby u běžných vkladových produktů se dále snižují, a tak se není čemu divit. Jaké jsou rady pro snížení rizika u investování?

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz