Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Je lepší si koupit novostavbu nebo starý byt a ten zrekonstruovat?

26.6.2015  |  Zdeněk Bubák, zpráva Raiffeisen stavební spořitelny
  


Byty - starý versus nový - financováníOtázku finanční výhodnosti koupě starého bytu oproti novostavbě zvažuje každý, kdo se rozhodne investovat do vlastního bydlení. Přestože cenové hledisko není jediným kritériem, které by mělo rozhodovat, je bezpochyby tím nejzásadnějším pro většinu zájemců o koupi nemovitosti. Raiffeisen stavební spořitelna prověřila finanční náročnost obou variant na modelových příkladech a výsledky porovnala.


jaldys22
29.11.2020 20:51
byt
My jsme teď s přítelkyní kupovali opravdu zpustošený byt a je naprosto nutná rekonstrukce - ale jdeme do toho po hlavě. Přítelkyně teď vybírá na netu nějakou hezkou vinylovou podlahu, s tím jí docela pomohl článek na https://napovime.cz/navod/jak-vybrat-vinylovou-podlahu/, tak jsem zvědav, jak to dopadne :-)
Odpovědět
Dominik
20.5.2020 21:43
byt
My jsme s přítelkyní koupili před 2 měsíci byt, je to byt ve staré zástavbě, takže je potřeba kompletní rekonstrukce, včetně položení nových betonových podlah, na to máme profíky z https://www.urbanek-bp.cz/ a upřímně si myslím, že je to nejlepší varianta.
Odpovědět
Pavel
30.3.2020 7:00
Byt
No, já nakonec taky zvolil ten starší byt. Naštěstí byl v docela dobrém stavu, takže nebylo třeba dělat nějaké velké zásahy. Jediné, co na tom nebylo úplně nejlépe byly podlahy. Ty se musely udělat úplně nové. Nakonec jsem si je nechal udělat od https://www.abparket.cz/ a musím říct, že s výsledkem jsem velmi spokojen.
Odpovědět
Vilém
25.3.2020 18:47
Rekonstrukce
My jsme si koupili starší rodinný dům a ten postupně chceme rekonstruovat. Na koupi domu jsme si vzali hypotéku a další peníze jsme si půjčovat nechtěli, takže jsme čekali, než něco našetříme a až pak jsme se pustili do rekonstrukce. Momentálně jsem se pustil do předělání rozvodů elektřiny. Koupil jsem si na to kabelové příchytky , se kterými mi to půjde od ruky.
Odpovědět
Filip
30.9.2019 21:05
Starší dům
Já před rokem stál před dost podobnou otázkou. Jen v mém případě se jednalo o dům, ne byt. Nakonec jsem se rozhodl pro starší rodinný domek, který si teď postupně rekonstruuji. Zrovna teď pár měsíců zpět jsem stavěl nový komín. Ten jsem objednával ze Slovenska, konkrétně z https://www.komin-lacno.sk/ protože ty ceny komínů tam jsou mnohem lepší, než u nás.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


      
  







Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz