Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Vyměněné sklo na autě a vyplacená škoda během tří hodin. Novinka od Allianz se rozšíří i na další škody po nehodách

19.7.2016  |  Monika Šimůnková, zpráva Allianz
  


Vyměněné sklo na autě mohou mít klienti Allianz díky novince během tří hodin.Ti, kteří mají rozbité čelní sklo a zároveň pojištěné auto u Allianz, mohou otestovat rychlé vyřízení opravy a výplaty škody. A to díky novince automatická výplata škody. Zatím takhle fungují opravy a výměny skel. Pojišťovna Allianz však plánuje podobně vyřizovat i další škody po nehodách.


Pokud máte rozbité čelní sklo a pojistku auta u Allianz, můžete otestovat, jak je možné vyřídit jeho opravu a výplatu škody během tří hodin. „Jde to díky naší novince, která je skutečně blesková, a říká se jí automatická výplata škody,“ představuje novou službu pro klienty Allianz Daniel Balihar, manažer likvidace škod z autopojištění.

Podle Balihara od spuštění pilotního provozu, tedy od dubna, automatickou likvidací prošlo již více než 500 škod. Zhruba pětinu všech škod z havarijního pojištění a povinného ručení uzavře pojišťovna do 10 dní. Někdy ale jde vyřizování i mnohem rychleji.

Přehled auto pojištění najdete zde

Vyřízení defektu skel se podařilo zrychlit díky spolupráci se smluvními servisy i specializovanými opravnami autoskel a díky platformě CebiCom. Ta umožňuje kalkulovat a automaticky kontrolovat náklady na opravy a výměny skel a také rychlou komunikaci mezi pojišťovnou a smluvní opravnou.

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce


„Zatím takhle fungují opravy a výměny skel, ale naší ambicí je podobně vyřizovat i další škody po nehodách,“ doplňuje Balihar. Kromě rychlosti výplaty škody se pro klienta nic nemění. Motorista oznámí škodu pojišťovně a odjede do smluvního servisu.

Mechanik provede prohlídku vozu, pořídí fotografie, které vloží do systému, a společně s tím pošle do pojišťovny kalkulaci opravy a následně fakturu. Na straně pojišťovny systém automaticky vše zkontroluje a v případě, že je to v pořádku, odešle potvrzení, že škodu ve výši faktury proplatí a celou operaci zakončí odesláním peněz na účet.
Pokud motorista nahlásí škodu přímo cestou do servisu, může celá akce trvat stejně dlouho, jako oprava či výměna jeho skla na vozidle.


      
  



Žebříček nejlepšího pojištění podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky životního pojištění - zde



všechny články
Dále v rubrice

Proč si zřídit úrazové pojištění a jak ho vybrat?

Obrázek: Podpis smlouvy Životní pojištění kryje rizika, se kterými se může člověk během svého života setkat. Před uzavřením životního pojištění je velmi důležité určit rizika, která chcete zajistit a podle toho zvolit vhodný produkt. Martin Pejsar radí, kdo si může pojištění sjednat...

Při cestě na Slovensko pozor na cestovní pojištění i pravidla silničního provozu

Obrázek: Slovenská dálnice Slovenská republika, s malebnými horami a vyhlášenými lázeňskými městy, přitahuje rok co rok mnoho návštěvníků z ČR. Nezapomínejme, že už delší dobu nejsme součástí jednoho státu a pravidla se tak mohou lišit. V článku najdete informace o...

V jakém věku si Češi nejčastěji sjednávají životní pojištění?

Obrázek: Dohoda Malé děti jsou často nemocné, náctiletí se spíše zraní, se stoupajícím věkem rostou závažná onemocnění a riziko úmrtí. Fakta, která potvrzuje aktuální analýza České asociace pojišťoven. A podle které si životní pojištění sjednáváme v průměru...

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz