Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Porovnali jsme služby finančně poradenských společností

1.7.2016  |  Zdeněk Bubák, Veronika Dusová
  


Poradeské společnostiV současné době se finančně poradenské společnosti zaměřují v čím dál tím větší míře na tvorbu franšíz a investování do realitních služeb. Jak se na trhu pohybují významní hráči jako jsou Partners, Fincentrum, Broker Consulting, Chytrý Honza a další? Porovnali jsme pro vás jejich nabídku a přinášíme informace o jejich výsledcích v poslední době.


K rozšíření služeb o realitní a investování do franšíz se v nedávné době pustila společnost Broker Consulting, a to v rámci OK Pointů ve spolupráci s mBank. Společnost Partners je také v současné době aktivní ve franšízách, naproti tomu Fincentrum franšízy nenabízí, ale má vlastní realitní společnost. Chytrý Honza provozuje kamenné pobočky s názvem Chytrá adresa ve spolupráci se ZUNO Bank a chystá také spustit realitní služby. Další růst společnosti Chytrý Honza bude souviset se vstupem skupiny Aegon do společnosti. Tím se otevře přístup na globální finanční trh. Služby Chytrého Honzy budou s největší pravděpodobností brzy dostupné i ve střední a východní Evropě a později i v Severní a Jižní Americe a jihovýchodní Asii.

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce


Finančně poradenským společnostem se daří. Například společnosti Partners se tržby v loňském roce zvýšily o 12 % na 1,3 mld. Kč. Tržbám pomohl mimo jiné i již výše zmíněný koncept franšíz finančně poradenských poboček tzv. Partners marketů. Další společností, která zaznamenala v Česku a na Slovensku meziroční nárůst, je Fincentrum. Tržby se loni zvýšily o 10,2 %, a to na 1,53 mld. Kč. Společnosti Broker Consulting se tržby v ČR a na Slovensku také zvýšily, a to o 11 % na 940 mil. Kč. Společnosti Chytrý Honza vzrostly v roce 2015 tržby na 379 mil. Kč, což je o 50 % více než rok před tím. Tržby společnosti MBI činily v roce 2014 1,3 mil. EUR (poslední dostupná informace).

Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde

V následující tabulce je uveden přehled vybraných finančně poradenských společností a zároveň je v něm uvedeno, jaké produkty dané společnosti nabízejí:

Produkt / Společnost Broker Consulting Fincentrum Gepard Finance Golem Finance Chytrý Honza MBI Partners Financial Services
Běžný účet Ne Ne Ne Ne Ano Ne Ano
Hypotéka Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano
Spotřebitelský úvěr  Ne Ne Ano Ne Ano Ano Ano
Stavební spoření Ano Ano Ano Ano Ano Ne Ano
Investice Ano Ano Ne Ne Ano Ano Ano
Životní pojištění Ano Ano Ano Ne Ano Ano Ano
Neživotní pojištění Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano
Spoření na penzi Ano Ano  Ne Ne Ano Ano Ano
Zdroj: Scott & Rose

Z výše uvedeného přehledu je vidět, že všechny společnosti nabízí sjednání hypotéky, která patří mezi nejčastěji poptávané produkty. Mezi nejméně nabízené produkty finančně poradenských společností patří běžný účet (z výše uvedených společností nabízí Partners a Chytrý Honza) a spotřebitelský úvěr (z výše uvedených společností nabízí Partners, MBI, Gepard Finance a Chytrý Honza).


      
  





všechny články
Dále v rubrice

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Obrázek: Laptop investování Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je vesměs smířená s tím, že v životě bude hledat jiné a daleko snáz dosažitelné hodnoty, než je soukromé vlastnictví bytu...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz