Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Jak chytře zvýšit hodnotu domu? Investujte do klíčového vybavení

19.5.2016  |  Zdeněk Bubák, zpráva Sberbank
  


Rekonstrukce domuJak vylepšit co nejvíce hodnotu svého domu nám v dnešním článku radí odborníci ze Sberbank a ze společnosti Newag. Doporučují zaměřit se na nízkoenergetická řešení, zvelebení zahrady či vybudování bazénu, ale i na investice do centrálního vysavače nečistot a do zabezpečení svého obydlí před vetřelci.


Pokud uvažujete o rekonstrukci či dílčím vylepšení svého domu, je dobré si uvědomit, že hodnotu domu můžete zvýšit pořízením klíčového vybavení, které navíc přinese radost a užitnou hodnotu. Do položek, které dlouhodobě zvyšují hodnotu nemovitosti, se tedy vyplatí investovat.

Nízkoenergetické řešení a rekuperace



Náklady na provoz a zejména vytápění rodinných domů jsou dlouhodobě vysoké. Vytápění domu patří totiž k nejvyšší rozpočtové položce v těchto nákladech, a proto jsou tak lákavá nízkoenergetická řešení, která náklady výrazně sníží. Zateplení domu, kvalitní okna a profesionální řešení rekuperace šetří ročně desítky procent nákladů. „Dostatečné zateplení a poctivá okna již lidé považují za naprostou nutnost a dnes vedle toho požadují také rekuperační řešení, protože zateplení samo o sobě může přinášet spíše problémy s vlhkostí a plísní než výhodu,“ vysvětluje Jiří Najman z firmy Newag.

Zahrada, bazén, pergola



Málokterá účelná investice přinese tolik radosti jako zvelebení zahrady, pořízení bazénu nebo vybudování pohodlného zázemí pro posezení nebo grilování. Nabídka hobymarketů i specializovaných firem je tak široká, že se může každý realizovat ve svém stylu, dle svého vkusu i finančních možností. Doporučujeme také pro tuto investici vytvořit dobrý plán shrnující cílový stav, ke kterému se chcete dostat, jednotlivé kroky, které k němu povedou, a jejich finanční náročnost. Zvýšíte tak pravděpodobnost, že vše dotáhnete do konce.

Centrální vysavač a bezpečnostní prvky



Mezi další vybavení, které prokazatelně zvyšuje hodnotu nemovitosti, patří péče o čistý a bezpečný domov. To lze sledovat i na chování developerů, kteří se právě těmito prvky snaží odlišit výjimečné projekty od těch běžných.

„Vliv centrálního vysavače, jeho přímého odvádění nečistot mimo obytné místnosti, na čistotu domova se v posledních letech stal dostatečně známým. Panoval ale mýtus o jeho nedostupné ceně, ale i v tomto se však situace mění a v rostoucím počtu novostaveb i rekonstruovaných domů již tento recept na čistý domov najdete,“ říká Jiří Najman, Newag. V době, kdy stále více dětí i dospělých je alergických na pyly, roztoče či jiné alergeny, které se mohou skrývat v domácím prachu, je investice do čistoty domova okolo čtyř desítek tisíc korun jistě vhodně vynaložená.

Dalším klíčovým prvkem, na kterém se vyplatí nešetřit, je dostatečné zabezpečení domu. Každý rok je totiž vykradeno přes 62 tisíc domů či bytů, z čehož drtivá většina je vykradena proto, že postrádá potřebné zabezpečení. Základem zabezpečení jsou bezpečnostní dveře. „Ty by měly být certifikované minimálně ve III. bezpečnostní třídě s vložkou a kováním minimálně ve stejné bezpečnostní třídě jako dveře samotné,“ říká Ivan Pavlíček, odborník na zabezpečení ze společnosti Next. Doplňkovým prvkem, kde vám relativně nízká investice přinese velký efekt, je zabezpečení oken a balkónových dveří v přízemí bezpečnostními foliemi.

„Těmito několika chytrými investicemi, které se celkově budou pohybovat v řádech jednotek procent celkové investiční částky, tak můžete zhodnotit svou nemovitost. A to už jistě stojí za zvážení,“ uzavírá Hana Drápalová ze Sberbank. A pokud vám právě chybějí peníze na účtu nebo v hotovosti, můžete zvážit vhodnou půjčku.

Nabídku půjček dostupných na českém trhu najdete zde


      
  






všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz