Zástupci běloruského ministerstva a stavebních firem navštívili sídlo Ekospolu

Společnost Ekospol přivítala ve svém sídle delegaci vedenou zástupci běloruského ministerstva architektury a výstavby, kterou tvořili manažeři stavebních firem z Běloruska. V sídle firmy se dozvěděli o historii Ekospolu, jeho hodnotách a fungování českého rezidenčního trhu. Zajímali se hlavně o rozdíly v bytové výstavbě a zaměstnávání stavebních profesí v obou zemích.

„Organizátoři poznávací mise pro manažery běloruských stavebních firem nás před časem jako jednu z nejvýznamnějších firem na developerském trhu sami oslovili s tím, že by se při své služební cestě do Prahy rádi dozvěděli informace o bytové výstavbě v Česku. Zhruba patnáctku Bělorusů jsme seznámili se základními daty z trhu i specifiky povolování staveb u nás, což je velmi zaujalo. Po krátké prezentaci proto následovala dlouhá debata, při které se běloruští stavaři zajímali hlavně o rozdíly při stavbě domů v Česku a v Bělorusku. Zaujala je také výše průměrné mzdy či cena za metr čtvereční nového bytu, která jim přišla velmi vysoká,“ poznamenal generální ředitel a předseda představenstva developerské společnosti Ekospol Evžen Korec a dodal, že podobné zahraniční mise hostí společnost pravidelně. „Kromě Bělorusů tu v minulých letech byli například i Rusové či Číňani,“ vzpomíná Korec.

Dnešní návštěva neznamená, že by Ekospol rozšířil svou působnost také za hranice. „Specializujeme se na Prahu a nejbližší okolí, kde máme nakoupeno přes půl milionu metrů čtverečních určených k výstavbě více než 7000 bytů. Práce tu tak máme dost ještě na mnoho dalších let. Zůstaneme proto věrní českému hlavnímu městu, které budeme měnit k lepšímu,“ uzavřel Korec.


EKOSPOL  |  29.11.2018


PředchozíDalší
 




Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374
Email: redakce@finparada.cz