Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Bobování na zavřených sjezdovkách? Pozor na úrazy, za páskami pojištění neplatí

29.1.2021  |  Jan Bachura, zpráva LESENSKY.cz
  


Obrázek: Dítě se sáňkamiLetošní zimní sezóna lyžařům nepřeje, vleky jsou většinu zimy kvůli vládním nařízením vypnuté. Sjezdovky tak místo lyžařů a snowboardistů obsadili sáňkaři a bobaři, kteří využívají i uměle zasněžených svahů. Přestože některé skiareály nechávají svahy pro podobné aktivity přístupné, návštěvníci by měli dodržovat bezpečnostní opatření. A to nejen kvůli šíření viru, ale také kvůli riziku úrazu. Direct pojišťovna navíc upozornila na to, že pokud se člověk zraní v místě, kam je zakázané chodit, neplatí mu pojištění.


Kvůli protipandemickým opatřením byly lyžařské vleky letošní sezónu zatím otevřeny pouze od 18. do 26. prosince. Nejistý je pro skiareály i zbytek sezóny, protože ministerstvo zdravotnictví považuje zimní střediska za riziková z hlediska možnosti vysokého sociálního kontaktu.

Přestože vleky musejí zůstat vypnuté, řada skiareálů zůstává přístupná pro lidi, kteří si i tak chtějí užít zimních radovánek. Sjezdovky se tak plní sáňkaři a bobaři.

„Nepůjdeme německou cestou, která nejenže zavřela areály, ale dokonce s ohledem na to, co by hrozilo, podobně třeba jako v České republice, ještě zamezila příjezd k areálům. Chceme, aby turisté nebo lidé, kteří se tam chovají korektně, měli možnost do areálů dojet, aby měli možnost tam alespoň nějakým elementárním způsobem vyplnit svůj volný čas v rámci pobytu v přírodě,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Žebříček nejlepšího pojištění podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky životního pojištění - zde


Dodržujte odstupy, prosí skiareály



Problém je, že často není v možnostech skiareálů na návštěvníky dohlížet. „Chápeme, že lidé jsou už dlouho zavření doma, a hlavně děti se potřebují někde odreagovat. Ze sjezdovky je proto nevyháníme, i když vleky jsou vypnuté,“ říká František Jílek, správce skiareálu Olešnice. Problém je podle něj v tom, že někteří lidé ani přes upozorňování personálu, ani přes přítomné cedule nedodržují zásady, jako jsou dvoumetrové rozestupy a zakrytá ústa.

Kromě proticovidových opatření by lidé v takovýchto podmínkách navíc měli ještě důsledněji myslet na svoji bezpečnost, používat bezpečnostní prvky jako ochranné přilby a zbytečně neriskovat.

„Lidé by si měli uvědomit, že vstup do areálu je na vlastní nebezpečí. Nejsou tu instalovány bezpečnostní prvky, jako jsou třeba matrace tlumící nárazy a podobně,“ upozorňuje Jílek.

Pojištění platí dál. Pozor však na výluky



Právě v případě úrazů, ale například také při srážkách, kdy dojde k poškození sportovního vybavení, se lidé mohou i na svazích s vypnutými vleky spolehnout na cestovní pojištění, které si může každý jednoduše sjednat online a i pro Českou republiku.

„Je možné ho uzavřít i krátkodobě, třeba jen na víkend, a pokrývá právě případy vážných nehod a zranění, ale také odpovědnosti, když omylem ublížíte či způsobíte škodu někomu jinému,“ vysvětluje mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Při vstupu na sjezdovky je ovšem potřeba respektovat nařízení areálu a vyhýbat se opáskovaným prostorům se zákazem vstupu.

„Pokud lidé například podlezou pásky nebo ignorují zákazové cedule, přestává v těchto prostorách pojištění platit,“ upozorňuje Maťašeje.

Návštěvníci by při využívání umělých svahů připravených na znovuspuštění vleků měli po celou dobu dodržovat pravidla areálu a dbát na instrukce personálu.

„Rád bych také poprosil o dodržování správného parkování, aby návštěvníci neblokovali provoz, a především na dodržování pořádku. Mnozí mají problém dojít s obaly od svačin k odpadkovému koši, a podle toho to tak potom na svahu vypadá. Uklízet to po nich musejí jiní,“ dodává Jílek.

RIXO.cz je online pojišťovací služba, která lidem srovná všechny typy pojištění. Srovnat a sjednat si můžete povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění majetku, pojištění odpovědnosti i životní pojištění. Služba také zkontroluje kvalitu stávajících pojistných smluv klienta a uloží je na jedno místo – do klientské aplikace. Službu si můžete vyzkoušet zde  >>>
Reklama

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce



      
  





všechny články
Dále v rubrice

V jakém věku si Češi nejčastěji sjednávají životní pojištění?

Obrázek: Dohoda Malé děti jsou často nemocné, náctiletí se spíše zraní, se stoupajícím věkem rostou závažná onemocnění a riziko úmrtí. Fakta, která potvrzuje aktuální analýza České asociace pojišťoven. A podle které si životní pojištění sjednáváme v průměru...

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Nová česká poradenská banka startuje do ostrého provozu

Obrázek: Pobočka Partners Banky Na českém bankovním trhu začíná fungovat nová poradenská banka. Ta nabídne klientům směs moderních fintech technologií doplněných poradenstvím. Její unikátností bude nabídka i správa produktů od jiných bank a finančních institucí...

Produktové novinky bank v březnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Produktové novinky Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu března letošního roku oznámily Air Bank, banka CREDITAS, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz