Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Klienti Spořitelny mohou nově v reálném čase vidět dostupnost poboček banky v aplikacích Seznam.cz

9.4.2020  |  Zdeněk Bubák, zpráva České spořitelny
  


Obrázek: Česká spořitelnaČeská spořitelna upozornila na to, že informace o aktuální otevírací době jejích poboček je možné zjistit na webu Mapy.cz od Seznamu.cz, ale i na webu Firmy.cz a také v odpovídajících mobilních aplikacích. Data jsou on-line přenášena přímo z databáze Spořitelny na základě rozhraní API.


Stejně jako lze v mobilní aplikaci Mapy.cz získat upozornění na zvýšenou pravděpodobnost nákazy nemocí COVID-19, jsou na mapovém portálu průběžně aktualizovány i informace o otevírací době pobočkové sítě České spořitelny. Díky přímému napojení na API, které je postaveno na principech otevřeného bankovnictví, jsou nyní data aktualizována jak v on-line databázi českých firem a institucí Firmy.cz, tak mobilní aplikaci Mapy.cz, takřka v reálném čase.

Hlasujte v naší anketě týkající se spokojenosti s opatřeními vaší banky v době koronavirové epidemie.

„Ačkoli máme dočasně otevřeno pouze 289 z našich 502 poboček, chceme i těm klientům, kteří jdou na pobočku vyřídit například úvěr, umožnit maximálně aktuální informaci o dostupnosti našich poboček přímo v aplikaci Mapy.cz,” říká Filip Zeman, šéf digitálního bankovnictví České spořitelny, a dodává: „Právě Mapy.cz teď mnoho z našich klientů využívá pro plánování svých cest v době karantény, aby přitom v aplikaci Mapy.cz sdíleli svoji polohu, a přispěli tak k zastavení šíření koronaviru v České republice.”

Provoz poboček České spořitelny je v období pandemie omezený



Česká spořitelna musela z důvodu koronavirové pandemie od 18. března 2020 omezit provoz své pobočkové sítě. Z celkového počtu 502 poboček je nadále v provozu 289 poboček, a to zejména v regionálních centrech a jejich okolí. Zbývající pobočky zůstávají dočasně uzavřené.
 
Cílem tohoto opatření je podle Spořitelny jak ochrana veřejného zdraví, tak příprava na zajištění dostupnosti alespoň minimálního počtu poboček v případě, že se pandemie bude nadále exponenciálně šířit.
 
Otevírací doba poboček, stejně tak přehled dostupnosti naší bankomatové sítě, je nadále dostupná webových stránkách České spořitelny.

Čtěte také zde:
Které banky v současnosti omezují provozní dobu poboček? Sdělení bank v období epidemie koronaviru

Anketa



Hlasujte u své banky (kde máte účet, úvěr nebo spoření), pokud jste byli spokojeni s tím, jak funguje/fungovala během koronavirové krize, případně obecně v roce 2020:

Pozn.: Váš hlas se zobrazí po obnovení stránky.


Air Bank (22 %)
Banka Creditas (6 %)
Česká spořitelna (7 %)
ČSOB (6 %)
Equa bank (12 %)
Expobank (1 %)
Fio banka (3 %)
Hello bank! (6 %)
Hypoteční banka (1 %)
ING Bank (5 %)
Komerční banka (5 %)
mBank (3 %)
Moneta Money Bank (12 %)
Oberbank (0 %)
Poštovní spořitelna (0 %)
Raiffeisenbank (4 %)
Sberbank (3 %)
Trinity Bank (1 %)
UniCredit Bank (1 %)
Wüstenrot hypoteční banka (2 %)



      
  



reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




všechny články
Dále v rubrice

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Index termínovaných vkladů v dubnu

Obrázek: Termínoindex Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz