Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Nezvládáte splácet dluhy? Existují tři řešení, která vám pomohou z dluhů ven

26.3.2019  |  Komerční článek
  


Obrázek: Smlouva o půjčcePůjčka je v dnešní době běžnou součástí nespočtu domácností. Někdo splácí hypotéku na byt, jiný leasing na auto. Výjimkou nejsou ani půjčky na elektroniku, vánoční dárky nebo dovolené. Občas je půjčka potřebná i na běžný chod domácnosti, vypadnou-li pravidelné příjmy, je nutné z něčeho zaplatit nájem, jídlo nebo energie. Co ale dělat, když splácíte půjčku a nemáte na ni?


Život je nevyzpytatelný. Pro vaši budoucnost by přišla vhod věštící koule, která by vám osud prozradila. Že ji doma nemáte? Pak vám bude muset stačit vaše intuice, která vám jistě napoví, že při zadlužování je důležité myslet na zadní vrátka a tvořit dostatečnou finanční rezervu.

Intuice vás nenavedla správným směrem? Jste zadlužení a nyní kvůli nenadálé životní situaci nevíte jak splatit půjčku? Je na čase začít váš finanční problém řešit. Rozhodně ne ale dalšími půjčkami, na ty velmi rychle zapomeňte.

Řešení se najde na každé zadlužení



Nezvládáte splácet jednu půjčku? Refinancujte ji. Trápí vás více dluhů najednou? Konsolidujte je. Jste zadluženi od hlavy až k patě a nevidíte cestu ven z vašeho finančního trápení? Požádejte o oddlužení.

Co je to refinancování a kdy přijde vhod?



Refinancování znamená splácení stávajícího úvěru úvěrem novým. Pro svou nevýhodnou půjčku získáte nové podmínky, které vám pravidelné splácení opět umožní, a to především díky:
  • nižší úrokové sazby,
  • nižší měsíční splátce,
  • nižším poplatkům.
Pozor, refinancovat lze pouze jednu půjčku!

Co je to konsolidace a kdy přijde vhod?



Konsolidace je sloučení dvou a více půjček do jedné, i tento způsob financování vám přinese řadu výhod. Získáte:
  • přehled nad všemi dluhy,
  • jednu měsíční splátku,
  • jednu dlužnou sumu,
  • výhodnější úrokovou sazbu,
  • nižší poplatky.
Pozor, konsolidovat půjčky do jedné můžete jen tehdy, když nejste zapsaní v registrech dlužníků a ani v exekuci!

Co je to oddlužení a kdy přijde vhod?



Jste v dluzích až po uši? Žádná banka vám neumožní půjčky konsolidovat? Pak jste se nejspíš dostali do dluhové spirály, ze které je náročná cesta ven. Řešením vašeho problémů ale může být oddlužení, které letos prochází výraznou změnou. Nové podmínky pro oddlužení budou pro dlužníky mnohem přívětivější. Počítá se s dvěma variantami, a to:
  • splatit alespoň 60 % za tři roky,
  • splatit alespoň 30 % za pět let.
Avšak i splacená nižší částka vám může dopomoci k úspěšné insolvenci. Pokud dlužník zaplatí méně, avšak soud rozhodne, že se snažil dluhy řádně splácet pod dozorem insolvenčního správce, bude mu zbytek odpuštěn. Senioři a zdravotně postižení budou mít oddlužení ještě snazší.


      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz