Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Nového virtuálního operátora zaštítí Vodafone. Své služby spustí letos na podzim

29.5.2013  |  Michal Bubák


Virtuálního operátora CENTROPOL TELECOM zaštítí Vodafone - Své služby spustí letos na podzimSpolečnost Centropol Telecom podepsala v minulých dnech dohodu o spolupráci s mobilním operátorem, a to společností Vodafone, i když název vznikajícího virtuálního operátora vyvolává spíše asociace spojené s Telefónicou. Druhý virtuální operátor na českém trhu, který plánuje své služby naplno spustit na podzim letošního roku, se chce od svého již aktivního konkurenta BLESKmobilu odlišit a přinést něco nového.

Nový operátor nabídne především paušální tarify



Zatímco BLESKmobil předprodává pouze předplacené telefonní karty, CENTROPOL TELECOM po spuštění svých služeb nabídne svým zákazníkům především paušální tarify, a to jak domácnostem, tak podnikatelům. Dle slov společnosti se i tímto chce stát prvním plnohodnotným virtuálním operátorem u nás. Pro své zákazníky připraví také zvýhodněné balíčky zahrnující poskytování mobilních služeb a dodávky elektřiny a zemního plynu.

Operátor nejdříve osloví domácnosti, kterým CENTROPOL dodává elektřinu a zemní plyn



„Centropol Telecom bude svou nabídku směřovat především na rodiny, které chceme zaujmout atraktivnějšími cenami. Máme v plánu oslovit nejdříve stávající portfolio zhruba 350 000 zákazníků, kterým dodáváme elektřinu a zemní plyn. Následně plánujeme spustit masivní marketingovou kampaň na oslovení dalších zákazníků z řad domácností i firemních zákazníků.  Konkrétní ceny tarifů zveřejníme krátce před spuštěním služeb, které plánujeme na podzim letošního roku," řekl Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel skupiny Centropol, jejíž je Centropol Telecom součástí.

Zákazník by měl mít k dispozici stejné služby jako u nevirtuálních operátorů



„Paušální tarify budou zahrnovat mobilní volání, SMS i datové služby. Zákazník tak podpisem smlouvy s Centropol Telecom získá komplexní služby zahrnující fakturaci, zákaznický portál, call centrum, jednoduše kompletní technickou podporu, stejně jako tomu je u stávajících dominantních mobilních operátorů," řekl Michal Hájek, pověřený řízením projektu Centropol Telecom.

Na čem bude operátor do podzimu pracovat?



Samotný podpis smlouvy o pronájmu síťové infrastruktury, tedy přenosu signálu, byl pouze prvním krokem. Ke spuštění mobilních služeb nyní musí Centropol Telecom podniknout další nezbytné kroky. „V současné době pracujeme na propojení technologií tak, abychom mohli fungovat jako plnohodnotný virtuální operátor. Aktuálně probíhají práce na infrastruktuře call-centra a zákaznického portálu," doplnil Hájek. V souvislosti se spuštěním virtuálního operátora plánuje skupina Centropol vytvořit nové pracovní příležitosti.

BLESKmobil se stal prvním virtuálním operátorem u nás. BILDmobil byl v Německu již desátým



Prvním virtuálním mobilním operátorem se na území České republiky stal BLESKmobil, jehož služby spustilo vydavatelství Ringier Axel Springer CZ ve spolupráci s operátorem Telefónica 7. listopadu loňského roku. Více v článku: První virtuální mobilní operátor v Česku BLESKmobil nabízí sjednocené, přehledné a nízké ceny.

V sousedním Německu jsou virtuální operátoři již běžní. Projekt virtuálního mobilního operátora, za kterým v Německu stála Telefónica, se jmenuje BILDmobil. Ten ovšem začínal na německém trhu působit jako již desátý operátor svého druhu.



    



Žebříček s nejlepšími podílovými fondy podle odborníků - zde
Porovnání podílových fondů. Který je nejvýnosnější, jaké si účtují poplatky? - zde




všechny články
Dále v rubrice

Menší riziko a větší výnos: Jak rozumně rozdělit investice a dosáhnout stabilního růstu

Obrázek: Laptop investování Žít z výplaty do výplaty je čím dál tím častějším tématem napříč českou společností. Nejhůř je na tom zatím Generace Z, která je vesměs smířená s tím, že v životě bude hledat jiné a daleko snáz dosažitelné hodnoty, než je soukromé vlastnictví bytu...

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz