Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Změny bankovních poplatků v dubnu

12.4.2013  |  Michal Bubák


Finparáda.cz - Změny bankovních poplatků v dubnu 2013 - Na snímku: dvě desetikorunové minceJaké změny v oblasti bankovních poplatků přinesl měsíc duben? Většina bank u svých úvěrových produktů a hypoték, kterým končí fixace, zavádí nějakou formu poplatkových prázdnin co se týče vedení úvěrového účtu. Dále zmiňme, že zatímco třeba u Air Bank dochází ke snižování poplatků, GE Money Bank naopak pokračuje v mírném navyšování poplatků. Konkrétní změny v sazebnících jednotlivých českých bank uvádíme níže.



Změny poplatků jednotlivých bank s účinností od 1. dubna 2013



Air Bank

Banka snižuje měsíční poplatek za vedení běžného účtu s Velkým tarifem ze 150 Kč na 100 Kč.

Dále u běžného účtu s Malým tarifem ruší poplatek za odchozí korunovou platbu do jiné banky v ČR, včetně trvalých příkazů, inkas a SIPO (původně 5 Kč). Nově stojí zaslání SMS o pohybu na účtu 1 Kč za každou (původně banka účtovala za zaslání každých pěti SMS o pohybech na účtu 5 Kč). Pro Malý tarif se dále ruší poplatek za změnu PINu na bankomatu (původně 25 Kč).

Máte-li běžný účet s Malým tarifem, můžete nyní vybírat hotovost při platbě kartou v obchodě (CashBack) zdarma, dříve CashBack stál 5 Kč.

U platebních karet snižuje banka poplatek za výběr peněz z bankomatu nebo na pobočce jiné banky (CashAdvance) mimo EU z 200 Kč na 100 Kč.

Poplatek u běžných účtů za příchozí či odchozí zahraniční platbu a europlatbu a poplatek za vystavení potvrzení včetně mimořádného výpisu na žádost klienta se snižují z 200 Kč na 100 Kč.

Další informace o změnách u Air Bank pro měsíc duben se dočtete v článku: Novinky od Air Bank. Sazba na běžném účtě jako na spořicím, nižší poplatky, mobilní bankovnictví.

Česká spořitelna 


U všech spotřebitelských, hotovostních úvěrů a hypoték sjednaných v období od 1. 3. do 31. 5. 2013 nebo u hypoték, kterým se v tomto období mění fixace, je správa úvěru zdarma po celou dobu trvání úvěru.

Pro Hypotéku Komplet, která je volitelnou službou k Hypotéce České spořitelny, zavádí banka jednorázový poplatek 3 000 Kč.

GE Money Bank

U běžných účtů banky se mění tyto poplatky: Náklady za předávání výpisů poštou se zvyšuje z 20 Kč na 25 Kč pro všechny produkty, kde byl dosud účtován, a u Konta Genius Dual. Zúčtování účetní položky příchozích plateb (mimo položek vzniklých z inkas) se zvyšuje z 5 Kč na 6 Kč pro všechny produkty, kde byl dosud účtován. Banka dále zavádí poplatek za zpracování neroztříděných mincí při vkladu hotovosti majitelem účtu nebo disponentem nad 100 kusů jedné nominální hodnoty ve výši 3 %, minimálně 100 Kč, a poplatek za vklad hotovosti na běžné účty vedené u GE Money Bank provedený třetí osobou ve výši 70 Kč.

Raiffeisenbank


Banka vydává pro nové klienty od 11. 3. 2013 nové debetní karty Debit MasterCard BASIC, Debit MasterCard STANDARD a Debit MasterCard GOLD. K samostatným běžným účtům se karty nevydávají.

Změny poplatků Equa bank od 15. dubna 2013



Správa Hypotečních úvěrů Equa bank čerpaných od 15. 4. 2013 a úvěrů se změnou fixace po tomto datu bude zdarma (nyní činí měsíční poplatek 150 Kč).

U Refinancování hypoték je odhad ceny nemovitosti do odvolání zdarma.

Více se o akci na hypotéky u Equa bank dočtete v článku: Hypotéku od Equa bank získáte třeba až na pět let s roční sazbou od 2,59 % a bez poplatků za správu.




    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz