Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Penzijní program Zenit nabízí tři strategie a zároveň možnost zvolit si garanci. 2. pilíř hlásí 13 tisíc lidí

5.3.2013  |  Michal Bubák


Conseq penzijní společnost, a. s., připravila novinku v možnostech spoření na penzi, penzijní program Zenit, který je již nyní v nabídce. Program nabízí výnos podle volby spořicí strategie a zároveň také možnost zvolit si garanci. Klienti tak ani při volbě potenciálně vyššího výnosu, než který nabízejí transformované fondy, nemusí přijít o garanci vložených peněz.

Parametry programu Zenit:


Program Zenit kombinuje několik fondů s různým investičním zaměřením při rozložení rizika. Nabízí tři základní asistované strategie: konzervativní, vyváženou a dynamickou a také možnost zvolit si garanci. Garanci si klient může zvolit ke spořícímu programu za podmínky, že doba programu je alespoň 10 let a výše měsíčního příspěvku minimálně 500 Kč. „Tím, že garance není průběžná, ale pouze k cílovému datu, dává i tato strategie při delším než 10letém horizontu dostatek potenciálu pro výrazně vyšší výnos než zcela konzervativní strategie transformovaných fondů s garancí nezáporného výsledku v každém jednotlivém kalendářním roce,“ vysvětluje Richard Siuda, člen představenstva Conseq penzijní společnosti, a. s.  „Program Zenit tak přináší řešení klientům, kteří sice chtějí získat zajímavější výnos a jsou proto ochotni akceptovat kolísající hodnotu svých úspor v čase, ale pro finální okamžik čerpání peněz chtějí mít jistotu a písemný závazek, že na jejich účtu bude minimálně tolik prostředků, kolik vložili,“ dodává Richard Siuda.

Do druhého pilíře vstoupilo za dva měsíce 13 504 lidí. Dvě třetiny zamířily k Penzijní společnosti České pojišťovny

Server Aktuálně.cz informoval, že za první dva měsíce letošního roku vstoupilo do druhého pilíře penzijního systému 13 504 lidí. Na konci ledna to bylo 4 624 lidí, takže jejich nárůst v únoru byl výrazně vyšší než v lednu. Čísla jsou od všech šesti penzijních společností, které druhý pilíř nabízí.

„Pokud se nám podaří tuto dynamiku růstu udržet, nemám ani v nejmenším strach, že by v červnu neměl druhý pilíř více než půl milionu klientů. Zájem lidí roste a ptají se na detaily druhého pilíře stále častěji,“ komentoval výsledky prezident asociace penzijních fondů a generální ředitel ČSOB Penzijní společnosti Karel Svoboda.

„Průměrný věk klientů je 36 let a v 52 procentech případů uzavírají smlouvy muži,“ doplnil generální ředitel Penzijní společnosti České pojišťovny Tomáš Matoušek. „Lidé uzavírají smlouvy nejčastěji s tím, že chtějí nezávislost na státních důchodech, a silným argumentem je pro ně také možnost dědictví. Očekávám, že se do reformy letos zapojí přes milion lidí,“ podotkl.

Takřka dvě třetiny všech podepsaných smluv ve druhém pilíři eviduje jediná penzijní společnost, Penzijní společnost České pojišťovny. Ta má celkem 8 744 podepsaných smluv.

Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde!




    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Porovnání nabídky penzijního spoření ve 3. pilíři - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce




všechny články
Dále v rubrice

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

Tipy pro daňové přiznání

Obrázek: Daňové přiznání Pro elektronické podání přiznání k dani z příjmu za rok 2023 zbývá necelý měsíc. Na co vše si dát pozor, abyste se vyhnuli chybám, se dozvíte v našem článku...

Produktové novinky bank v březnu aneb co nového pro nás banky připravily?

Obrázek: Produktové novinky Přinášíme vám pravidelnou informaci o tom, jaké produktové změny a inovace banky a pojišťovny provedly za uplynulý měsíc. Novinky v průběhu března letošního roku oznámily Air Bank, banka CREDITAS, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz