Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Penzijní fondy Allianz chtějí těžit ze síly skupiny a nízkých nákladů

30.1.2013  |  Michal Bubák


Allianz penzijní společnost (APS) vstoupila na trh se čtyřmi fondy určenými pro druhý pilíř důchodového systému, které ještě doplnila  životním pojištěním Strážce penze. „Nabídka je dostatečně široká, aby oslovila velký okruh možných klientů. Počítáme, že s Allianz se do druhého pilíře zapojí zhruba 200 tisíc lidí,“ uvedl předseda představenstva APS Jakub Strnad. Předpokládá přitom, že zájem poroste s tím, jak se lidé budou seznamovat s výhodami druhého pilíře. „Zatím jsou lidé spíše opatrní, ale věřím, že po prostudování všech potřebných informací do nového prvku důchodového systému vstupovat budou,“ shrnuje momentální situaci na trhu.

Allianz vsadí na sílu a nízkonákladovost

Penzijní fondy Allianz chtějí těžit především ze síly finanční skupiny. Zakládá si však také na nízkonákladovosti. „V rámci skupiny můžeme využívat interních služeb, zefektivňujeme administrativu, náklady na management, uspoříme za externí správu investic a podobně. To nám umožňuje být levnější, než jiné penzijní společnosti a na klienta zbude více,“ dodává Strnad.

V tuzemsku Allianz již nabízí fondy, které nyní budou fungovat jako transformované v rámci tzv. třetího pilíře důchodového systému. Počet účastníků ve fondech Allianz na českém trhu se loni zdvojnásobil (meziroční růst o cca 250 tisíc účastníků).

Nabídka fondů Allianz penzijní společnosti:

Allianz důchodový fond státních dluhopisů
Svěřené prostředky investuje zejména do státních dluhopisů. Tyto cenné papíry mají pevný výnos a zároveň vysoký rating (Allianz v tomto fondu nakupuje cenné papíry s ratingem A+ až AAA). Jde tedy o růstový fond s velmi nízkým rizikem a s investičním horizontem minimálně dva roky.

Allianz konzervativní důchodový fond
I v tomto případě je sto procent majetku fondu tvořeno cennými papíry s pevným výnosem. Výnos fondu plyne zejména z úroků z cenných papírů a depozit, z dividend a z kapitálového zhodnocení cenných papírů. Investiční horizont tohoto růstového fondu jsou minimálně tři roky. Je mírně rizikovější než sesterský fond státních dluhopisů.

Allianz vyvážený důchodový fond
Určený pro každého, kdo chce při střední míře rizika ve střednědobém až dlouhodobém horizontu dosáhnout výnosu, které odpovídá smíšenému portfoliu. Maximálně 40 procent spravovaného majetku může být investováno do akcií a podobných cenných papírů a minimálně 60 procent musí tvořit cenné papíry s pevným výnosem. Investiční horizont tohoto růstového fondu je minimálně pět let.

Allianz dynamický důchodový fond
Tento fond je nejrizikovější z nabízeného portfolia. Může však přinést relativně nejvyšší výnosy. Až 80 procent majetku může být investováno do akcií a podobných cenných papírů, zbytek pak do cenných papírů s pevným výnosem. Investiční horizont dynamického fondu je sedm let.

Allianz strážce penze
Unikátní životní pojištění, které lidem ochrání schopnost spořit si i v případech, kdy jim to finanční situace z důvodů invalidity, pracovní neschopnosti či nezaměstnanosti nedovoluje. Speciální vlastností je doživotní výplata dávky v případě potřeby dlouhodobé péče.

Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde!




    



Žebříček s nejlepšími transformovanými fondy penzijního spoření - zde
Kalkulačku pro spoření na penzi najdete zde




všechny články
Dále v rubrice

Jak se zabezpečit na stáří

Průměrné dožití populace se prodlužuje. Jak se zabezpečit na odchod do důchodu a vytvořit si dostatečnou finanční rezervu?

Jak investují různé generace?

Obrázek: iPhone akcie Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, tak každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky...

Kde spořit na penzi? Přehled nabídky bank, pojišťoven a dalších institucí

Obrázek: Peníze v ruce Jaký produkt si vybrat pro finanční zabezpečení na stáří? Banky, pojišťovny a investiční společnosti nabízejí širokou paletu produktů. Jedná se o Dlouhodobý investiční produkt (zkratka DIP), doplňkové penzijní spoření/penzijní připojištění...

Žebříček doplňkového penzijního spoření v dubnu

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček penzijních účastnických fondů v dubnu. Zhodnocení povinných konzervativních fondů klesá, některé fondy dosáhly zhodnocení až 40 %. První místo si udržela NN Penzijní společnosti, na druhém místě je nově Conseq penzijní společnost a na třetí míso klesla ČSOB Penzijní společnost.

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz