Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Blíží se začátek školního roku a studenti se rozhodují, kde si založí bankovní účet

14.8.2013  |  Zdeněk Bubák


Blíží se začátek školního roku. Studenti a mladí si budou vybírat, v jaké bance si zřídí svůj účet. Na snímku diskutují tři dívky.Koncem léta a po startu nového školního roku registrují banky nejvíce žádostí o zvýhodněné účty pro mladé. Počet založených účtů oproti předchozím měsícům se v tomto období téměř ztrojnásobí, jak vyplývá například ze zkušeností Ery a ČSOB. Jedná se především o studenty vyšších ročníků středních škol, čerstvé vysokoškoláky a absolventy nastupující do prvního zaměstnání.
 

Stanislav Popel
16.8.2013 14:16
ucel clanku
Duvod, proc byl tento clanek napsan je jasny, hlavnim duvodem je podporit komercni znacky bank, od kterych dostavate zaplaceno, protoze se nachazeji v tabulce srovnani uctu http://www.finparada.cz/BankovniUcty_OsobniUcty.aspx a dalsich podobnych srovnavacich tabulkach. Tak ze bych navstevniky stranek, chtel varovat, aby informaci z tady toho webu jeste dukladne overili pres oficialni zdroje a brali vsechno s odstupem.
Odpovědět
Michal
16.8.2013 14:41
Re: ucel clanku
Když na to koukám, tak problém je v tom, že by mělo být v chování nastaveno: výpisy elektronicky a ne poštou - což už bylo uvedeno. Nicméně srovnávány jsou všechny banky stejně. Z toho ale vyplývá, že Evropsko-ruská banka má výpisy poštou měsíčně za cenu 100Kč, což je jedna z nevyšších cen na trhu, pokud projdu ceníky bank?
Odpovědět
Stanislav Popel
16.8.2013 15:02
Re: ucel clanku
Michale, presne tohle jsem po uzivatelich webu chci, aby informaci overili na oficialnich strankach bank a podobne srovnani brali s rezervou. Nebo mne chece rict, ze tento clanek byl vytvoren ne s komernim cilem? Nebudeme tady lidem lhat, je to prece jasne. Chtel bych vedet kolik studentu dostava vypisy postou, tohle cislo bude asi velmi nizke, tak ze tato hodnota je irelevantni pri vypoctu. Dulezite je, aby klient mel vzdy na vyber, pokud chce zaplatit 100 kc za vypis i kdyz je moznost dostavat emailem zdarma, tak je mu v podstate jedno, jak je to v jiny bankach.
Odpovědět
Stanislav Popel
16.8.2013 11:42
reklamace vypoctu nakladu studentskeho uctu u ERB
Dobry den,
chtel by se Vas zeptat, jakym zpusobem jste u Evrosko-ruske banky dospeli, ze naklady na studentsky ucet je 107 Kc? Pri mem vypoctu vychazi max 17 korun. Viz vypocet nize:
- 1 elektronická platební karta – 0 kč
- 5 plateb u obchodníka ve výši 3 tisíce korun za měsíc – 0 kc
- 2 výběry z vlastního bankomatu za měsíc- 0 kč
- 2 informační SMS z banky za měsíc- 4 kč
- 1 platba přes internet za měsíc (85% plateb za rok z/do cizí banky) – 0 kč
- 1 příchozí platba (85% plateb za rok z/do cizí banky)- 0 kč
- 1 trvalý příkaz (platba) za měsíc (85% plateb za rok z/do cizí banky)- zrizeni je 10 kc, samotny polatek pak mesicne 3 kc za odchozi platbu
- průměrný zůstatek na účtu 5 000 korun – 0 kč, úroky 0
- průměrný příjem na účet - 10 000 korun za měsíc – 0 kč

Prosim o vysvetleni.
Predem dekuji.

S pozdravem,
Stanislav Popel
Odpovědět

Redakce
16.8.2013 14:00
Re: reklamace vypoctu nakladu studentskeho uctu u ERB
Dobrý den,
došlo k tomu, že ve výpočtu byly použity výpisy "poštou" a současně nebyla tato informace explicitně vyjmenována v chování klienta. Do článku byla již tato informace doplněna. V příštím srovnání již použijeme výpisy "elektronicky", jelikož tento trend v přijímání výpisů z účtu je v současnosti u studentů zřejmý.

S elektronickým výpisem vyjdou náklady na studentské konto v Evropsko-ruské bance na 7 korun měsíčně, což je 1. místo mezi srovnávanými bankami - doplňujeme tuto informaci do článku.

Omlouváme se za nedorozumění.

S pozdravem

Zdeněk Bubák
Finparáda.cz
Odpovědět
Michal
15.8.2013 14:59
U Raiffeisenbank studenti asi ne?
K 18ti jsem dal synovi nejake penize a spolecne jsme zalozili studensty ucet u Rajfky, skripal jsem zubama, protoze tento ucet je drahy, coz vychazi i ve srovnani, ale protoze mam historicky ucet u teto banky a prevod mezi ucty trva cca 2minuty, tak mohu v pripade potreby synovi poslat rychle penize. To byl jediny duvod, proc jsem ten cenove nevyhodny ucet zalozil. Jinak bych synovi doporucil nekterou z bank, kde vedeni uctu je zdarma a nebude platit za transakce.
Odpovědět
Lukáš
22.8.2013 16:24
Re: U Raiffeisenbank studenti asi ne?
Vážený Michale, převod peněz v rámci jedné banky probíhá online, během několika vteřin (případně minut), vlastnil jsem dva účty u KB, nyní mám dva účty u Fiobanky a pokud přepošlu peníze z účtu A na účet B, trvá to opravdu chvíli. Pokud platíte hodně a nelíbí se Vám to, doporučuji změnit banku.
Odpovědět
Andy
15.8.2013 12:08
vypocet
Jako obvykle matouci článek, ve výpočtu ceny za vedení konta se předpokládá například zaslání výpisu měsíčně poštou = to už se dneska nedělá = aspoň ne u účtů pro mladé ;-) když tenhle nesmysl se odstraní =hned je situace jiná a vítězí nízkonákladové nové banky ....
Odpovědět

Redakce
15.8.2013 14:17
Re: vypocet
Děkujeme za připomínku, která je racionální. Příště do výpočtu pro srovnání studentských kont nastavíme výpis elektronicky.
Odpovědět


Přidejte svůj názor:





Odeslat


    



Žebříček s nejlepšími osobními účty podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám odpoví, která banka nabízí účet s nejnižšími poplatky - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Stavební spoření od Buřinky - dvojnásobná státní podpora na 5 let, sjednání zdarma a bonus za vklad až 8 500 Kčvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více





Dále v rubrice

Online účet založíte jak pro firmu, tak i pro děti

Obrázek: Muž u notebooku Pro koho je možné založit účet online? Kromě klasické nabídky pro fyzické osoby umožňuje od poloviny března Raiffeisenbank zakládat účty online právnickým osobám. Dále mohou klienti mBank otevřít běžný účet pro své děti bez nutnosti navštívit pobočku...

Platby na kontakt: hodně klientů, málo plateb

Obrázek: Žena s mobilem v ruce Snazší posílání peněz mezi lidmi pomocí telefonního čísla namísto čísla bankovního účtu už půl roku umožňuje služba Platby na kontakt. Za tu dobu se do ní přihlásilo půl milionu klientů šestice bank, které tento typ transakcí umožňují...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz