Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Půjčky a jejich typy

16.5.2017  |  Komerční článek
  


Typy půjčekKolik je vlastně typů půjček? Jsou dostupné všem zájemcům a jaké jsou jejich přesnější vlastnosti? Na trhu jich najdeme nespočet, ale v čem se alespoň některé z nich liší?


Aktuálně je na trhu opravdu mnoho dostupných typů půjček, ale v mnohém se nemění. Hlavní dělení půjček je rozhodně na bankovní a nebankovní. Zatímco bankovní půjčky a úvěry nejsou poskytovány všem zájemcům (rozhoduje se na základě několika měřítek), nebankovní půjčky jsou naopak dostupné většině lidí.

SMS půjčka



První půjčka, kterou si přiblížíme, je SMS půjčka. Jak taková SMS půjčka funguje? Její hlavní přednost, jak už je z názvu zřejmé, je zažádání prostřednictvím SMS zprávy. Poté nastupuje klasický postup – vyplnění formuláře a poskytnutí potřebných dokladů. SMS půjčky jsou nebankovním produktem, proto si hlavně musíte dávat pozor, u jaké nebankovní instituce tuto službu sjednáváte – ne všechny nebankovní instituce jsou solidární a půjčka by se vám tak mohla velmi prodražit.

Americká hypotéka



Znáte tzv. americkou hypotéku? Americká hypotéka (hypoteční úvěr) není vázána účelově – to znamená, že si můžete hypotéku zřídit na cokoliv. Americká hypotéka je zajištěna zástavním právem k nemovitosti. Tento typ hypotéky nabízí většinou bankovní instituce, a tak je dostupnost téměř skoro stejná jako u jiných finančních produktů. Hlavním kritériem je bonita a platební historie, v druhé řadě samozřejmě i věk a bydliště žadatele spolu s dalšími nezbytnými informacemi.

Rychlý úvěr



Pokud nechcete dávat do zástavy svou nemovitost, je tu možnost například rychlého úvěru. Rychlý úvěr nabízejí jak bankovní, tak nebankovní instituce a jeho výhoda je jasná – rychlost vyřízení. Rychlý úvěr má stejné nebo podobné náležitosti, jako má úvěr klasický. V případě úvěru máme na výběr hned z několika možností – kontokorentní úvěr, investiční úvěr nebo třeba eskontní úvěr a jen pro úplnost – ne všechny bankovní či nebankovní instituce nabízejí všechny druhy úvěrů.

Půjčky bez registru



Půjčky bez registru jsou dostupné u nebankovních institucí. Tento typ půjčky se neohlíží na vaši minulost, na to, jak řádně a pravidelně jste spláceli. V tomto případě je směrodatná pouze vaše bonita (schopnost splácet). Jako u všech půjček, které jsou nějak zvýhodněné v tom slova smyslu, že se od vás nebude požadovat tolik informací, nebo že bude půjčka schválena rychleji, než by to trvalo běžně v bance, si i u této půjčky bez registru připlatíte na úrocích.

Online půjčka



Nechce se vám chodit na pobočku ať už bankovní nebo nebankovní instituce? Pro tyto případy je k dispozici online půjčka. Online půjčku si sjednáte na počítači v pohodlí vašeho domova. Díky široké škále specialistů na finanční produkty si budete moci vybrat z několika dostupných online půjček od různých poskytovatelů.


      
  



Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde
Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz