Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Revolvingový úvěr funguje jako úspora na horší časy

16.1.2017  |  Komerční článek
  


Everydayplus.cz - revolvingový úvěrKaždý by měl mít někde bokem schované úspory na horší časy či pro případy urgentních výdajů. Obecně se doporučuje nechávat si někde k dispozici částku ve výši tří měsíčních platů, ale každopádně je dobré mít aspoň něco. Přesto jsou lidé, kteří žijí od výplaty k výplatě a jakékoliv peníze na úsporu jim nezbývají. A co potom, když přijde neočekávaný výdaj?
 

Na řadu přichází rychlá půjčka. Není na tom nic špatného, neprojevíte tím svou slabost. Naopak člověk, který si dokáže přiznat, že má finanční potíže, a zvládne je vyřešit, je velmi rozumný. Pokud jde o menší částky, nejsnadněji se dají sehnat u nebankovních společností.

Zařizovat pokaždé novou půjčku je zbytečné



Kdo půjčku na nutné výdaje jednou vyzkouší, obvykle získá jistotu, že kdyby něco, může tohle řešení své nepříznivé finanční situace opět použít. A to je skutečně možné – ale vždy je potřeba zažádat o půjčku znovu, vyplnit administrativní věci a čekat na schválení. Není to trochu zbytečné?

Je, a proto se na trhu objevil tzv. revolvingový úvěr, jenž je tady pro vás, kdykoliv jej potřebujete. Jedná se o druh půjčky, která je flexibilní. Má nastavený určitý limit, do jehož výše se můžete libovolně pohybovat. Peníze je možné postupně splácet a opakovaně zase čerpat. Prostě a jednoduše - jakmile se bude dařit, něco splatíte, a když půjde do tuhého, opět si pár tisíc půjčíte. Je to, jako kdybyste sahali do úspor na horší časy.

Výhody revolvingového úvěru jsou jasné



Hlavním plusem je, že nemusíte zařizovat každou půjčku zvlášť. Máte prostě nastavený limit, v jehož rámci se můžete libovolně pohybovat – tedy pokud k tomu budete přistupovat zodpovědně. Je jasné, že jakmile limit překročíte či nebudete splácet dle domluvy, dostanete se do problémů.

A nevýhoda? Snad jediná. Pokud víte, že potenciálně vlastníte určitou částku peněz, máte tendenci více utrácet. Ale s trochou sebeovládání se tomu dá předejít.

Někdy je lepší běžný úvěr



Revolvingový úvěr rozhodně není vhodný v případě, kdy potřebujete najednou získat velkou částku peněz (např. když si kupujete auto). Naopak se hodí v případech, kdy:
  • víte, že vám ke konci měsíce pravidelně chybí peníze,
  • chcete mít kdykoliv k dispozici finanční rezervu,
  • potřebujete částku čerpat postupně.
Dobře zvažte, zda potřebujete peníze pouze jednorázově, nebo se dostáváte do finančních potíží častěji. Pro někoho, kdo si půjčí jednou, revolvingový úvěr prakticky nemá význam a lépe mu poslouží rychlá půjčka přes SMS.

Everydayplus.cz - revolvingový úvěr
 
Jestli si nejste jistí, která možnost by byla lepší zrovna pro vás, zkuste si upřímně odpovědět na otázky uvedené na Everydayplus.cz. Tato společnost poskytuje půjčky a má na svém webu sadu pěkných otázek, díky nimž zjistíte, jestli je pro vás vhodný revolvingový úvěr. Podobně jako u jiných nebankovních společností k němu dostanete ještě další výhody, jako jsou například vyřízení přes internet či libovolné použití zapůjčených peněz.



      
  



Kalkulačka spotřebitelských úvěrů, nejvýhodnější bankovní půjčky - zde
Přehled celé nabídky úvěrů - zde




všechny články
Dále v rubrice

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Obrázek: Dům a smlouva Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Odměna až 24 000 Kč nebo televize. Jaké jsou nové odměny bank?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy UniCredit Bank nabízí až 24 000 Kč při sjednání nové půjčky. Air Bank spouští svět výhod Unity. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v dubnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz