Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Bezpečná investice? P2P půjčky!

13.7.2016  |  Komerční článek
  


P2P PůjčkyPřemýšlíte, do čeho investovat, abyste neměli peníze vázané na dlouhé roky a zároveň byly zhodnoceny slušným procentem? Na spořicích účtech dostanete malé úroky, obchodování s akciemi je rizikové. Mnoho lidí si zoufá, že běžný člověk nemá šanci na výhodné zhodnocení peněz. Ale tak to není. V poslední době jsou hitem P2P půjčky.


Už ze zkratky P2P (peer-to-peer) je evidentní, že v tomto konceptu půjčují lidé lidem. Český trh s P2P půjčkami začal vznikat teprve loni, velmi rychle se povedlo rozrůst projektu Zonky. Dnes už ale tak populární není. Objevují se tam neplatiči, lidé jsou otrávení z dlouhého čekacího pořadníku (na Zonky se totiž nedostane jen tak někdo) a jiným se nelíbí, že za tím celým stojí Home Credit. Kromě toho existují lepší alternativy. Jmenovat můžeme Ferratum P2P.

Bezpečné a garantované investice



Když investujete do P2P půjček přes Ferratum, výdělek máte jasný. Zatímco na spořicím účtu se úroky pohybují kolem ubohého 1 %, Ferratum odhaduje zisk 8,9 % ročně.

Žádný člověk nepůjčuje jedinému koncovému zákazníkovi. Pokud přijdete jako investor, vaše investovaná částka bude rozdělena mezi stovky jednotlivých půjček. Říká se tomu diverzifikace a je to jeden ze základních principů, jak získat peníze. Musíte mít více zdrojů, protože kdyby jeden zklamal, pořád vám něco zbude. Pokud budou zrovna vaše peníze zapůjčeny někomu, kdo nesplácí, pořád se není čeho bát. Ferratum garantuje vyplacení 85 % ze zapůjčené částky, pokud bude prodlení delší než 60 dní.

Jak začít?



Je to snadné. Po přihlášení jsou všem investorům zobrazeny tzv. úvěrové série. To jsou portfolia více úvěrů, takže právě tím je zajištěná diverzifikace. Nemusíte už sami nic vybírat, je to nachystané.

P2P půjčky jsou bezpečnou investicí pro obyčejné lidi, tudíž není potřeba investovat vysoké částky. Začít se dá třeba s pětistovkou. Peníze jsou v úvěrové sérii vázány 12 měsíců, pokud by někdo nezaplatil, přidávají se další 2 měsíce, po nichž doplatí 85 % chybějící částky Ferratum. Celkem tedy peníze nebudou vázané déle než 14 měsíců. Vzhledem k úroku 8,9 % je to dost slušné.

Jdete do toho? Více informací najdete na www.ferratump2p.cz.


      
  



Žebříček s nejlepšími hypotékami a spotřebitelskými úvěry podle odborníků - zde
Kalkulačka Vám najde nejvýhodnější hypotéku - zde

reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce




všechny články
Dále v rubrice

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

Jaké jsou plány XTB pro rok 2024?

Obrázek: Akcie Společnost XTB, globální fintech poskytovatel online investiční platformy a mobilní aplikace, představila svoje plány pro rok 2024. Zároveň oznámila nový milník – její služby nyní využívá jeden milion zákazníků po celém světě. Tento úspěch přišel něco málo přes tři roky poté...

Digitalizace bank - co si nově můžete sjednat online?

Obrázek: Digitalizace Banky svým klientům stále více nabízejí možnost sjednání produktů a služeb z pohodlí domova. Novinky v online sjednání představila Raiffeisenbank a ČSOB. Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online a klienti ČSOB...

Co je to flipování nemovitostí a vyplatí se vůbec někdy?

Obrázek: Peníze a dům Flipování nemovitostí, proces nákupu a rychlého prodeje nemovitostí za účelem zisku, se v posledních letech stalo populární investiční strategií. Na českém trhu lze v roce 2024 očekávat pokračující zvyšování poptávky po bytech, zejména...

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a.
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz